Filter je water: Bobble Waterfles

Bobble WaterflesHeel soms doe ik mee aan winacties via Facebook. Niet die deel en like acties, dat doe ik niet meer. Aan de Facebook actie van de Bijenkorf, waarmee je één van de limited edition Bobble waterflessen kon winnen, deed ik wel mee. Het enige wat er gedaan moest worden was een slagzin afmaken en die als reactie posten. Mijn reactie:

Met een Bobble vol zuiver water, gebruik ik geen plastic flesjes meer! Ecologisch, geen afval meer en toch zuiver water!.

Met deze reactie won ik dus een Bobble. Welke kleur ik zou krijgen wist ik niet. Het kon een gouden of een burgundy (een kleur rood wat afgeleid is van een wijnkleur) winnen. Ik kreeg een gouden Bobble toegestuurd. Helemaal blij mee natuurlijk! Maar wat maakt de Bobble waterflesjes eigenlijk zo speciaal?

Bobble Waterfles tuutje

Over Bobble

De Bobble is ontwikkeld door Richard en Stephanie Smiedt nadat zij in Azië enorme afvalbergen zagen, de zichtbare gevolgen van productie en consumptie. Hun idee werd een waterflesje die de “single-serve” plastic waterflesjes uit de supermarkt overbodig zou maken, een goed idee aangezien supermarktenklanten de plastic tasjes ook al vervingen door eigen tassen. Vers, schoon water stroomt bij de meerderheid van de wereldbevolking door de kraan, alleen wordt dit als niet zo lekker beschouwd, merken als Evian, Spa en Sourcy zijn gewoon populairder dan leidingwater. Dat hoeft dus niet. Het design is bedacht door Move Collective uit New York en ontworpen door industrieel ontwerper Karim Rashid. De Bobble is gemaakt van gerecycleerde plastic flessen en heeft een recyclebare koolstoffilter die chloor en andere organische bacteriën. Het filter kan je 300 keer gebruiken voordat het vervangen moet worden. De Bobble bevat geen BPA, Phthalates en PVC.

Bobble Waterfles filter

Wat vind ik van de Bobble

Het fenomeen van de herbruikbare waterflesjes ken ik al, ik heb er dan ook verschillende. Zo kreeg ik in een goodiebag een Retap (een glazen flesje met siliconen dop), kreeg ik van een softwareleverancier van het bedrijf waar ik werk een Dopper en heb ik zelf een glazen fles van Arizona ice tea staan die ik steeds herbruik. De Bobble waterfles past dus wel in het rijtje thuis. In ieder geval kan ik afwisselen. Wat de Bobble heeft ten op zichte van de andere flessen is het koolstoffilter waarmee je chloor en bacteriën uit het water filter. Nu is het Nederland van hoge kwaliteit, in de omgeving waar ik woon wordt het grondwater zelfs verkocht als bronwater en stroomt het even verderop uit de waterkraan, maar in andere landen worden er toch wat meer toevoegingen aan het leidingwater gedaan wat minder gezond is. Op vakantie is een Bobble dus zeker handig als je niet zeker weet hoe schoon je bronwater is. Voor de eerste keer moest de fles eerst omgespoeld worden en moest het water door het filter. Het water kwam er zwart uit, maar daar werd ook voor gewaarschuwd. Wat me ook opviel is dat het plastic van de Bobble best dun is, als je er wat te hard in knijpt kunnen er deukjes in blijven (wat bij mij dus gebeurd is). De Bobble heeft een sportdop waarmee je het water opzuigt uit de fles, of al knijpend in de fles in een glas spuit. De Bobble mag overigens niet in de vaatwasmachine.

Hieronder zie je een video van Bobble:

bron: YouTuble Bobble

Wat kost een Bobble nu?

De medium Bobble die ik heb kost in de standaard kleuren 9,99 en heeft een inhoud van 550 ml. Een losse filter kost 6,99 en die passen in alle formaten flessen. De Bobble is onder andere te koop bij De Bijenkorf en Ekoplaza.

(107 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-11 No articles on this date.