Sneak Peek December 2013

2013 is ook weer bijna voorbij op naar 2014! Wat gaat dat voor Brutsellog betekenen? Geen idee eigenlijk. Zelf was 2013 voor mij er een van twijfel, wel of niet doorgaan met bloggen. Dat werd toch doorgaan zoals je merkt. Er is wel wat veranderd. Zo is LilleDame erbij gekomen voor alle dingen die niets met ‘food’ te maken hebben en de meeste artikelen die niets met ‘Food’ te maken hebben zijn zo’n beetje verhuisd. Brutsellog Lifestyle heet nu dan ook Brutsellog Culistyle. De Engelstalige Brutsellog is inmiddels helemaal vervallen, het wordt nu op een andere manier vertaald. Brutsellog, waar het allemaal ooit mee begon is niet veranderd en dat zal ook niet zo snel gebeuren, ook in 2014 zal ik gewoon elke dag bloggen wat er gegeten is. Soms dus een recept, soms ook niet, het ligt er echt aan wat er die dag op tafel staat. Wat 2014 gaat brengen voor Brutsellog? Geen idee, dat is juist het leuke van bloggen: doen wat je leuk vindt. Dat is wat ik sowieso in 2014 ga doen!

Kersthuisjes opzetten
Mijn vader had bij een tuincentrum allerlei kersthuisjes gekocht. Wij hadden er nog een kersttreintje bij gegeven. Dat moest dus ook goed neergezet worden. Plank leeggemaakt in de kast en dit is het resultaat.

Kersthuisjes
Niet alles van de kersthuisjes pasten op de foto, dus ook een deel 2 foto van de kersthuisjes gemaakt.

kerstboom aan prikbord
Geïnspireerd door iets wat ik in een magazine of reclamefolder (geen idee meer wat eigenlijk) zag, ben ik creatief met kerstballen bezig geweest. Kerstballen in de vorm van een kerstboom aan het prikbord. Neemt in ieder geval minder ruimte in beslag dan een echte kerstboom en is ook weer eens wat anders!

Oetker Mare Pizza salmone e spinaci
Deze Oetker Mare pizza kreeg ik al voor onze vakantie, maar omdat ik niet zeker wist of we een goed oventje hadden in ons vakantiehuisje heb ik de pizza’s maar even in onze vriezer gelegd. Nu eindelijk tijd om ze eens uit te proberen als lunch.

Seniorentelefoon en mijn oude Nokia 3100
De witte telefoon, een Nokia, is een oudje van mij. De telefoon is inmiddels al weer ingewisseld voor vijf andere telefoons. Het telefoontje werkte nog steeds, mijn vader heeft hem nog jaren gebruikt maar toen werd het tijd voor een telefoon met grote cijfers, dus bij de Blokker een ‘big button phone’ gekocht! Mijn oude Nokia gaat nu werkend en wel naar een antiekmuseum.

chocolade smelten voor chocolademousse
Chocolade, basterdsuiker en eieren in huis, alleen nog slagroom inslaan en alle ingrediënten voor de meest lekkere chocolademousse ooit waren verzameld. Tijd om de chocolade te smelten, eieren tot schuim te kloppen en slagroom luchtig kloppen en alles zo’n beetje bij elkaar doen. Echt, je moet het eens proberen de Brutsellog Chocolademousse.

Sonntags Brötchen
Verse broodjes op een zondagochtend, niets is lekkerder toch? Uit Duitsland hadden we deze rol ‘sonntags brötchen’ meegenomen. Het lijkt op croissantdeeg, maar dat is niet zo je krijgt een soort van zachte broodjes uit de oven. Lekker!

kerst meets herfst
Eigenlijk had ik deze glittertak met eikeltjes bedoeld voor in een soort van kerstkroonluchter, alleen stond dat maar wat raar. Maar zo op de afzuigkap met kerstverlichting erachter ziet het er erg cosy uit in de keuken, zeker met alleen de kerstverlichting aan. Kerst meets herfst…

sinterklaas chocoladeletter
Op 5 december lag er ook een chocoladeletter op mijn bureau klaar met een uitgebreid gedicht. Ik had ook nog mazzel ik kreeg een pure chocoladeletter, mijn favoriet! Het blijkt ook dat deze chocoladeletter als beste uit de test kwam bij Het Parool, dubbel goed dus!

lekkers bij de koffie pappie
Van Albert Heijn kreeg ik een gaaf kerstpakket vol met allerlei lekkers. Het Sinter- kerstdiner heb ik inmiddels al gedaan, maar dit lekkers was nog over. Lekker voor bij de koffie en thee (dat was ook de bedoeling!)

sneeuw autoruit
Na de storm op 5 december lag er op 6 december een klein beetje sneeuw op de autoruiten. Het gaat dus echt koud worden!

cuida te
Thee met capsules, wordt populair, heb je er een aparte machine voor nodig? Niet speciaal. Deze cups van Cuida Te haal ik bij de Carrefour in België en gaan gewoon in een Nespresso machine. Oké, als er eerst een koffiecup in heeft gezeten moet je de machine wel eerst doorspoelen. Leuk om zo af en toe eens te proberen.

kerstverlichting rondweg west veenendaal
Na Sinterklaas gaan de lichtjes aan, zo leuk als je het dan weer de eerste keer ziet als je ’s avonds langs komt fietsen. Tijd om dus mijn mobiel uit de tas te vissen en weer een foto te maken net als andere jaren.

erwtensoep
Op een koude dag tijdens de lunch lekker erwtensoep gegeten met extra stukjes worst. Heerlijk!

Flow Kalender
Volgend jaar (klinkt zo lekker ver weg, maar dat is het morgen al als je dit op 31 december al leest) staat het weer op mijn bureau: de Flow 365 kalender. Maar eerst scheuren, op volgorde leggen en vastzetten.

eerste kerstkaartje 2013
Gerommel aan de brievenbusklep, de buurkinderen (4 en 1 1/2) deden het kerstkaartje door de deur. Het eerste kerstkaartje van 2013 was voor ons een feit!

Kerstpakket Tezet
Kerstpakketten, ik vind ze zo leuk, alleen kreeg ik dit jaar een Tintelingbon waar de inhoud van het kerstpakket al in stond. Ik koos dus voor een cadeaubon voor de Intratuin. Stiekem wil ik de inhoud gewoon niet weten en dan die doos (of in dit geval tas) open maken en al die dingetjes ontdekken. Dit jaar heb ik dat weer eens mogen doen, met dank aan Tezet!

Mijn geboortekaartje
Bij mijn vader was ik de kerstboom aan het optuigen en daarvoor moest ik even op zolder zijn. Toevallig vond ik daar mijn geboortekaartje. Nostalgie! Wat een leuk, kleurrijk kaartje he (enne het komt uit 1973!).

Wachten op de trein in Maarn
Terug naar huis. Normaal kom ik hier op werkdagen altijd voorbij en hoef ik op station Maarn niet uit te stappen. Alleen nu moest ik op een andere manier heen en weer naar Doorn en station Maarn. Weer eens wat anders!

Kopje thee Restaurant Noble
Eindelijk kon ik weer eens naar iets wat bloggerelateerd was, eens niet op een doordeweekse dag maar op een zondag. Veel te vroeg kwam ik aan voor de masterclass bij Restaurant Noble. Rustig genieten van een kopje thee dus.

aan het koken Restaurant Noble
Samen met Robin van Aziatische Ingrediënten heb ik het tussengerecht gemaakt. De Tom Ka Kai soep met gekonfijte kabeljauw en krokante kipkruimels.

aan tafel Restaurant Noble
Op Brutsellog heb je al gelezen wat ik allemaal gegeten heb. Dat ga ik hier dus niet uitleggen. De reden dat er bloggers waren uitgenodigd was dat Edwin Kats naast Noble Restaurant vanaf januari 2014 een kookschool gaat openen: Noble Academy. Wij waren dus een van de eersten die dit mochten ervaren.

amuse Restaurant Noble
Het lijkt geen amuse, maar deze toastjes moesten gewoon gedeeld worden.

voorgerecht Restaurant Noble
Verschillende bereidingen van tonijn.

tussengerecht Restaurant Noble
Het gerecht waaraan ik heb gewerkt. De Tom Ka Kai soep, of eigenlijk een afgeleide daarvan, want het is niet het originele recept begreep ik. Voor de krokante kipkruimels heb ik enorm staan te roeren, en maar niet krokant worden… het kon uiteindelijk nog opgelost worden, nog meer geduld hebben en meer spelen met het vuur. In ieder geval kregen we genoeg complimenten.

hoofdgerecht Restaurant Noble
Het grappige is is dat de meeste gerechten die we hebben gekookt ook gewoon op de menukaart staan van Restaurant Noble.

toetje Restaurant Noble
En dan het dessert, dat was dus echt genieten!

kwarkbolletjes in de maak
In de Flair zag ik een mini recept voor kwarkbolletjes staan, die moest ik een keer gaan maken. Op mijn vrije woensdag gemaakt. Leuk om te doen.

Kwarkbolletjes
Het resultaat was prima. Het recept staat natuurlijk op Brutsellog.

Kunstborden aderpoort
Wanneer men weet dat je ‘foodblogger’ bent krijg je ook spontaan leuke dingen zoals deze kunstborden van Amerpoort die ik kreeg van een buurman van mijn vader.

Balanzs Cleanse flesjes
Vijf flesjes met ingrediënten… Uhm wat moet ik ermee? Het bleken flesjes te zijn voor een sapkuur van Balanzs Cleanse. Misschien toch een goed voornemen in 2014 dan?

Burgers Zoo zebra's
Zomaar naar de dierentuin, dat doen we nooit… maar nu was er een Winter Pasar Malam en een bijkomend voordeel was dat je na 15:00 voor de helft van de prijs naar binnen mocht bij Burgers Zoo. Terwijl het nog licht was eerst nog een rondje park gedaan. De zebra’s stonden hier al ongeduldig te wachten om naar binnen te mogen.

Burgers Zoo olifanten van licht
Na lekker te hebben gegeten, rondgewandeld te hebben in de Ocean, Bush en een klein stukje Desert en achter de schermen te hebben gekeken bij de Ocean en de olifantenstallen kwamen we richting de uitgang allerlei lichtbeelden tegen zoals deze olifanten. Mooi toch zo met deze donkere dagen!

aan het bakken
Zo net voor de kerstdagen ben ik weer aan het bakken geslagen en was ik een deeg aan het maken voor de kerststol met spijs.

krentebrood
Net uit de oven: de kerststol met spijs. Lekker!

cadeautje voor mezelf
Een cadeautje voor mezelf als steuntje in de rug om maar weer eens de zoveelste afvalpoging te doen. Wil je weten wat er in zat? Kijk dan even op LilleDame!

kerstcadeautjes
Voor het eerst deden we dit jaar aan kerstcadeautjes, zo leuk. Deze hele tafel (en daaronder) vol cadeautjes voor zes personen. Dat duurde dus wel even voordat alles uitgepakt was!

de buit
De cadeautjes van mij en Michel samen. Zo kreeg ik een leuke weckfles met inhoud om appel-karamel koekjes mee te bakken en een kop en schotel met vogelvoer en Michel kreeg onder andere een doosje Quality Street bonbons!

(54 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.