IV door Arjen Lubach

Arjen Lubach kende ik alleen van televisie, De Wereld Draait Door en De Slimste Mens. Ik had dus nog nooit een boek van hem gelezen, tot nu dan. Via internet hoorde ik positieve geluiden over IV, dus dat moest ik ook lezen!

Over het boek IV

Er wordt een moord gepleegd, staatsgeheimen en een achtervolging. Kort is dit waar het boek overgaat. Elsa is met haar man op vakantie in Zuid-Frankrijk en hoort dat haar vader, professor Marcus Ruys, is vermoord. Waarom zou iemand zo’n oude man vermoorden? In Amsterdam ontdekt Elsa samen met een studente van haar vader dat haar vader een groot staatsgeheim op het spoor was. Het blijkt een oud middeleeuws stuk van Cicero te zijn, alleen dat moet nog ontcijferd worden. Beide dames schakelen de hulp in van Maarten van Eck, een beroemde televisieprofessor en vriend van haar vader. Ondertussen worden de drie op de hielen gezeten door de mysterieuze groepering IV. Uiteindelijk leidt de vlucht naar het vakantiehuisje in Zuid-Frankrijk en wordt ontdekt waarom de middeleeuwse geschriften zo belangrijk waren…

Wat vind ik van het boek?

IV leest lekker weg, snelle verhaallijnen en duidelijk herkenbare personages. Alleen had ik het gevoel ik ken het ergens van. Misschien dat ik delen uit films herken of uit andere boeken zoals uit de boeken van Dan Brown waar ook naar bijzondere geschriften wordt gezocht en er altijd gevlucht moet worden. In ieder geval een mooi boek om te lezen als je van actiethrillers houdt.

Titel: IV
Auteur: Arjen Lubach
Uitgever: Podium
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789057595844
Genre: Thriller
Winkelprijs: 19,90
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-13 No articles on this date.