Testen: Nikon Coolpix S6600

Nikon Coolpix S6600
Een paar weken geleden mocht ik een tweetal weken de Nikon Coolpix S6600 uitproberen. Totaal wat anders dan de camera waarmee ik normaal mee fotografeer. Ik maak mijn foto’s namelijk met de Canon D600 en anders wel met mijn iPhone. Een compact camera had ik ooit in de begintijd van Brutsellog dus voor mij back in time.

Nikon Coolpix S6600

Nikon Coolpix S6600

De Nikon coolpix zit vol handige dingen. Zo heeft de Nikon Coolpix S6600 een kantelbare lcd-monitor en ingebouwde Wifi waarmee je makkelijk foto’s kan delen met een smartphone die draait op iOS of Android. Je hebt daarvoor wel een speciale Nikon Coolpix app nodig. Je kan met die app zelfs de camera op afstand bedienen. De lens heeft 16 Megapixels, 12x optische zoom en een gevoelige CMOS-sensor waarbij je zelfs met weinig licht goede foto’s kan maken. Verder heeft de Nikon Coolpix S6600 een AF (Auto Focus) met doelopsporing. De camera identificeert het onderwerp en stelt daar automatisch op scherp, handig dus bij bewegende opnames. De camera heeft 18 verschillende instellingen, een vibratiereductie wat cameratrillingen corrigeert. De ISO waarden die de camera ligt van 125 tot 3200, dus je kan foto’s maken in verschillende lichtomstandigheden. Verder heeft de Nikon Coolpix S6600 een speciale stand voor actie foto’s door gebruik te maken van continu-opname.

Nikon Coolpix S6600 Nikon Coolpix S6600
Op de foto’s hierboven zie je hoe je de camera bediend. Door het grote scherm is kan je makkelijk en duidelijk door de verschillende menu’s scrollen. Bovenop de camera kies je of je wilt fotograferen of een video wilt maken en heb je de zoomoptie met de ‘afdrukknop’.

Nikon Coolpix S6600

Video

Naast foto’s maken kan je met de Nikon Coolpix S6600 ook full-hd video’s opnemen. Door de kantelbare monitor kan je op een simpele manier vlogs opnemen. Je kan namelijk tijdens het opnemen precies zien of alles wel juist in beeld bent. Je kan de camera zelfs met je handen aansturen! De Nikon is dus erg makkelijk voor een vlogger.

Nikon Coolpix S6600

Ervaring

Zo’n twee weken lang heb ik de Nikon Coolpix S6600 geprobeerd. Het in gebruik nemen van de camera is niet zo moeilijk. De menu’s om bijvoorbeeld datum en tijd in te stellen wijzen voor zich. De camera werd ook direct door mijn Mac herkent dus het overzetten van de foto’s was geen probleem. Voor foodfotografie is een compact camera minder handig, omdat je altijd een frontale flits hebt. Wanneer je goed licht hebt op je bord en je zonder flits kan afdrukken dan maakt de Nikon Coolpix S6600 prima foto’s. De Nikon Coolpix S6600 vind ik echt een camera wat je meeneemt op reis of tijdens een wandeltochtje bijvoorbeeld. Voor vloggers is de Nikon S6600 makkelijk, je ziet jezelf en je maakt er mooie video’s mee. Een leuke camera voor snelle ‘klik-klak’ foto’s met een mooi resultaat.

Kleuren en prijs

De Nikon Coolpix S6600 is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren, namelijk rood, paars, wit en zwart. De adviesverkoopprijs van de Nikon Coolpix S6600 is €229,-.

De foto’s in dit artikel zijn overigens gemaakt met een iPhone 4S

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-17 No articles on this date.