Sneak Peek November 2013

November, een drukke maand voor mij want ik ben begonnen met studeren (wat best wel lastig is te combineren, blijkt). Verder ging ook op vakantie en heb ik het ook nog eens druk met bloggen. Allemaal niet erg, juist erg leuk allemaal! Kijk even mee, naar de foto’s van deze maand!

studeren
Een stapeltje boeken voor mijn studie. Ik ga een oriëntatietraject bedrijfskundige informatica doen. Is het studeren wel te combineren met alles wat ik doe? Werken, bloggen en noem maar op?

kapotte Loomm
Zo balen, mocht ik een Rosti Mepal Loomm reviewen en dan valt het uit mijn tas. De hele binnenschaal gelijk in duizenden stukjes. Tassen met dubbele en ongelijke hengsels moeten verboden worden.

receptenkaartje elle eten
Een nieuwe telefoon met een groter scherm, dat betekent dat mijn beginschermfoto helemaal uitgerekt was. Helaas kon ik digitaal nergens meer mijn receptenkaartje vinden, maar gelukkig was het snel terecht. Toch best gaaf en iets om trots op te zijn dat ik met mijn appelnotentaart recept in het vijftigste nummer (het appeltaartnummer) van de Elle Eten heb gestaan en er zelfs een eigen receptenkaartje van heb!

grote fles arizona
In Nederland hebben we 1 1/2 liter pakken met Arizona ijsthee, in Duitsland doen ze dit in 1 1/2 liter flessen. Best groot als je alleen maar 500 ml flesjes kent.

kip masala van Morine
Treinreizen saai? Nee hoor! Met het treinreizen heb ik een aantal leuke mensen ontmoet. Samen reisden we van onze woonplaats richting Utrecht. Helaas zijn twee mensen van het groepje gestopt met reizen. Tijd voor een reünie! We werden verwacht bij Piet thuis en zijn vriendin Morine maakte deze heerlijke maaltijd. Roti pannenkoek met kip masala en snijboontjes met tomaat en meer. Lekker!

sweet 'n crispy le connaisseur
Nog een etentje deze maand. Eten met een aantal van mijn collega’s bij Le Connaisseur in Utrecht. Lekker, snel maar vooral gezellig!

Jamie Oliver kookboeken
Jamie Oliver heeft alweer zijn vijftiende kookboek, Bespaar met Jamie, uitgebracht, een indrukwekkend rijtje in mijn kookboekenkast.

Nespresso Cioccorosso
Er is weer een nieuwe tijdelijke limited edition van Nespresso uit: Cioccorosso. Overigens is dit wel een oude bekende, clubleden hebben namelijk deze smaak gekozen uit drie andere varianten.

Albert Heijn stamppotten met een twist
Ook al blog ik over eten, ik vind het vreselijk moeilijk om te verzinnen wat er elke dag weer op tafel moet staan. Gelukkig dacht de Albert Heijn met me mee en bracht deze zakken Stamppotten met een Twist. Uiteraard moest dat uitgeprobeerd worden.

iPad hoes frobelen
En toen was mijn eigen iPadhoes te klein voor de nieuwe iPad. Natuurlijk kon ik wel een nieuwe hoes kopen, maar niets was echt naar mijn zin. Dan maar zelf aan de slag. Met bloed zweet en tranen heb ik hem gemaakt. Maar de iPadhoes mag er wel wezen, echt een Anja-ding.

Beeld in Utrecht
Dan op een maandagochtend, uitgelopen werkzaamheden tussen Driebergen en Utrecht Centraal. Denk je een van de eerste treinen die wel doorgaat naar Utrecht te hebben, blijken de werkzaamheden toch nog langer te duren. Ik kon kiezen voor NS-bussen, maar daar stonden zoveel mensen bij, dan maar omreizen met de streekbus en stadsbus via de Uithof en Utrecht Centrum. Zo kom je ook nog eens met normaal daglicht dit beeld tegen, kom ik anders nooit langs. Sightseeing Utrecht en omstreken dus.

Appeltaartjes klaar om in de oven te gaan
Als je iets opgestuurd krijgt moet je het ook proberen vind ik. Op mijn vrije dag lekker aan de gang gegaan met de Koopmans Kleine Appeltaartjes mix. Hier net klaar om de oven in te gaan.

plaatje
Dit is het resultaat geworden: Appeltaartjes met Pecannootjes en Chocolade. Best leuk dat bakken zo!

stoofpeertjes
Van mijn collega kreeg ik stoofperen uit eigen tuin. Dat werd dus voor mij de eerste keer stoofpeertjes maken. Mijn versie van stoofpeertjes is met rode wijn, kaneelstokjes en steranijs!

Oetker Mare pizza's
Uitproberen Oetker Ristorante Mare pizza’s. In een enorme doos werden de twee pizza’s bezorgd. De smaken? Pizza salmone, tone & scampi en de pizza salmone & spinachi (in het Nederlands: pizza zalm, tonijn en garnaaltjes en de pizza zalm en spinazie).

Inklapbare Sla centrifuge
Via Zalando Koken mocht ik een paar dingen bestellen om er een review over te schrijven, naar lang wachten is hij er dan: de Emsa vouwbare slacentrifuge. Ik had nog geen slacentrifuge, neemt veel te veel plek in beslag, maar deze scheelt echt enorm in ruimte.

nasi en mie rames van Indonesia Eindhoven
Eigenlijk zouden we naar Eindhoven Glow gaan, maar het werd steeds mistiger en zo koud. Om lekker bijtijds terug te zijn in het vakantiehuisje zijn we daar dus niet naar toe gegaan en hebben we in plaats van bij Indonesia te eten de maaltijd mee naar het vakantiehuisje genomen.

Intratuin kersthuisjes
Vandaag wilden we naar de Designer Outlet Roermond gaan. Alleen daar was het zo druk om de parkeerplaats op te gaan, rijen dik kwamen mensen aanrijden. Wat wil je ook op een zondag. Dan maar rechtsomkeert gemaakt en naar de Intratuin in Roermond gegaan om de kerstshow te bekijken. Ook leuk, zo was dit hele kerstdorp gebouwd.

Intratuin Kerstdeco ijsberen
En zagen we deze ijsberen op een draaiend plateau bij de Intratuin en nee de ijsbeer is niet geschoten, maar ligt rustig te slapen.

nieuwe rode schoenen clarks funny story
Deze schoenen zag ik al staan en vond ze zo leuk, dus nog eens langsgelopen, zo heel groot is CentrO nu ook weer niet, en toch maar gepast en jeetje wat zaten deze schoenen lekker en wat waren ze grappig met die veters zo. De naam van deze schoenen is ook wel grappig: Clarks Funny Story. Zo fijn schoenwinkels soms.

Kerstmarkt CentrO Oberhausen
Een ander uitje tijdens onze mini-vakantie was naar CentrO in Oberhausen. Daar was een van de eerste kerstmarkten van het seizoen al begonnen. Het weer was wel kerstachtig, donker, mistig enzo.

Lekkers van CentrO Kerstmarkt Oberhausen (chocolade-appel, brezel, schneeballetraume)
Natuurlijk was er ook veel lekkers op de kerstmarkt bij CentrO. Heel verleidelijk allemaal. Wat we hebben meegenomen? Een chocolade-appel met groene spikkels, een schinken-käse brezel (ham-kaas brezel) en twee schneeballentraume met verschillende vullingen. Die schneeballentraume vonden we eigen maar mwah, droog en weinig smaak.

allemaal leuks bij de Belgische Magazines
Zo leuk, bij de Vlaamse magazines zaten deze keer allemaal extraatjes (en het was gewoon echt gratis). Bij de Libelle Lekker kreeg ik een rood kookschort, bij de Vitaya zat een Rituals magic touch bodycrème van 70 ml en bij de Goed Gevoel zat een yoga-dvd en niet op de foto maar bij de december-editie van Goed Gevoel kreeg je nog Biocure vitaminepillen.

kersthuisje en kertsttreintje
Spelen met een kersttreintje en met kersthuisjes bij Cor altijd leuk!

Bobby
Stel je voor, op de foto… echt niet! Pas geknipt is deze oude heer van al bijna zestien jaar alweer. Bobby is het hondje van mijn vader en dol op lange vingers!

risotto kliekje in mepal loommm
Zo fijn, een kliekje risotto in mijn weer complete Mepal Loomm Maaltijd kom. Met dank aan de Rosti Mepal Shop die een nieuwe binnenkom stuurde nadat die van mij kapot was gevallen.

Mergpijpjes
Op OhMyFoodness zag ik een leuk (en natuurlijk lekker) recept voor mergpijpjes staan. Dat wilde ik ook maken. Alle ingrediënten, op de cake na was in huis, wat fröbelen met de ingrediënten en voilà zelfgemaakte mergpijpjes!

(68 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.