Wijd Open door Sebastian Fitzek

Wijd Open door Sebastian FitzekIk ben er een kei in, eerst een tweede deel van een serie lezen. Eerst deed ik het al met de boeken uit de Frieda Kleinserie van Nicci French nu weer met dit boek van Sebastian Fitzek waar de blinde fysiotherapeute en medium Alina centraal staat.

Over het boek: Wijd Open

Overdag is Dr. Zuker een befaamd oogchirurg, maar ’s nachts ontpopt hij zich als een psychopaat. Hij snijdt zijn vrouwelijk slachtoffers namelijk de oogleden af. Dr. Suker vindt namelijk dat zijn slachtoffers het leed wat zij hebben aangericht onder ogen moeten zien. De politie staat voor een raadsel en gaat ten raadde bij de blinde fysiotherapeute en medium Alina want ook al hebben ze Dr. Suker aangehouden, ze moeten hem snel weer vrij laten omdat de enige slachtoffer niets meer wil vertellen. Door Alina in te schakelen hoopt de politie meer informatie te krijgen over zijn volgende slachtoffer. Al snel volgen de ontwikkelingen zich elkaar op en wordt zelfs Alina ontvoerd door Dr. Suker. Waarom wordt Alina meegenomen en zijn er eigenlijk nog meer medeplichtigen?

Wat vind ik van het boek

De boeken van Sebastian Fitzek vind ik echte thrillseekers, het blijft spannend tot het eind. Het is soms wel op het bizarre af. Dit boek kan je zonder het eerste boek uit de serie te hebben gelezen, je mist misschien wel een paar details over bijvoorbeeld de ontvoering van het zoontje van Alexander. Het boek wordt uit verschillende kanten besproken, uit het oogpunt van onder andere Alexander en Alina. Het verhaal is zo gemaakt dat het gewoon een doorlopend verhaal blijft en dat je niet hoeft te schakelen tussen de verhalen van de verschillende vertellers. In ieder geval zit er in Wijd Open een psychologische spanning, een mooi boek voor diegene die van dit genre houden.

Titel: Wijd Open
Auteur: Sebastian Fitzek
Uitgever: De Fontein
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789026133749
Genre: Psychologische thriller
Winkelprijs: 18,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.