Ventoux door Bert Wagendorp

Ventoux door Bert WagendorpHet was de dag dat de Tour de France 2013 de Ventoux beklom, voor mij de dag om het boek Ventoux van Bert Wagendorp te lezen op de Kobo Glo die ik aan het testen ben. Ik had al veel gehoord over dit boek en was er inmiddels wel nieuwsgierig naar, maar heeft het mijn verwachtingen waar gemaakt?

Over het boek: Ventoux

Het boek gaat over vijf vrienden die na een dramatisch ongeluk, waarbij hun vriend Peter is verongelukt, elkaar uit het oog zijn geraakt. Misdaadverslaggever Bart op zoek naar zijn jeugdvrienden, Joost, David, André en Laura. Nog één keer willen ze samen de Ventoux beklimmen als eerbetoon aan Peter. Wat gebeurde er eigenlijk vooraf aan het noodlottige ongeval 30 jaar geleden? Kunnen ze Laura, om wie het allemaal lijkt te draaien, nog vinden na haar verdwijning 30 jaar terug? Ventoux kijkt terug op het leven zoals het 30 jaar terug was en hoe ze nu opnieuw de Ventoux weer gaan beklimmen en de levens die de vrienden nu leven. Komen de vier vrienden er nog wel achter waarom Laura na het noodlottige ongeval is verdwenen?

Wat vind ik van het boek?

Van Ventoux had ik eigenlijk hoge verwachtingen, maar eigenlijk vond ik het boek maar mwah. Eigenlijk werd Bert Wagendorp gevraagd om een scenario te schrijven voor een film over vier mannen die de Ventoux gaan beklimmen en hieruit is dit boek ontstaan. Wanneer dit boek verfilmd gaat worden denk ik dat het boek meer gaat leven, dat je er meer beeld bij krijgt waar het verhaal daadwerkelijk over gaat. Meestal is het andersom bij een boek, maar echt bij dit boek krijg ik echt het idee op film komt het beter tot zijn recht.

Titel: Ventoux
Auteur: Bert Wagendorp
Uitgever: Atlas Contact
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789020411164
Genre: Roman
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-17 No articles on this date.