Sneak Peek Oktober 2013

Oktober is de maand die ik ziekjes begon en wat minder zin in bloggen had (maar dat is al weer omgeslagen hoor!). Oktober is ook de maand dat ik 40 werd. 40! Geloof je het zelf, ik niet in ieder geval. Kijk in ieder geval mee wat ik deze maand weer heb beleeft.

clipper
Van de verpakking van dit theemerk, Clipper Tea, word je toch gewoon vrolijk.

stofjes
Doe-projectje, een omslagdoek en sjaaltjes maken. De omslagdoek vind ik zelf niet zo gelukt, krult net de verkeerde kant op (net mijn haar), maar de sjaaltjes zijn zo leuk!

naaimachine kapot
Halverwege hield mijn naaimachine er mee op. Balen! Het is namelijk de naaimachine van mijn moeder geweest. Gelukkig kreeg ik op Facebook wat tips over het smeren van de naaimachine en mocht ik zelf iemands naaimachine lenen als die van mij echt niet meer te redden viel, zo lief.

naaimachine doet het weer
Met hulp van HEMA smeerolie (ook goed voor naaimachines stond er op de verpakking) liep de naaimachine weer als een zonnetje. Pak van mijn hart natuurlijk! Met een grieperig hoofd heb ik mijn sjaaltjes toch nog af kunnen maken.

Dwaze Dagen Bijenkorf overleeft
Tijdens mijn lunchpauze heb ik het aangedurfd om de Bijenkorf te bezoeken tijdens de Dol Dwaze Dagen. Reden, ik wilde die POM Amsterdam sjaal die maar liefst 20 euro goedkoper was en het is gelukt. Gewoon binnen een half uur heen en weer, snel geholpen aan de kassa ondanks de drukte. Ik blij dus met mijn nieuwe sjaal!

vogelhuisje met kopjes
Op zoek naar vogelvoer kwamen we bij Brandhof in Renswoude terecht. Naast het vogelvoer ook dit vogelvoederhuis gekocht waarbij ze oude kopjes hebben gebruikt. Vond het zo’n leuk idee, alleen nu moeten de vogels het nog zien te vinden.

bloemen van britt
Voor mijn verjaardag kreeg ik deze bos bloemen van Britt. De rozen kan ik weer drogen, voor mijn gedroogde bloemen boeket.

verjaardagsdiner bij Lust Veenendaal
Bij jarig zijn hoort lekker uiteten te gaan. Een dag voordat ik echt jarig was zijn we met zijn drieën gaan eten (dat was makkelijker te organiseren). Ik hoefde niet lang na te denken. Ik wilde bij Lust in Veenendaal eten. Vijf gangen, heerlijk!

echt 40 geworden
Toen was het zes oktober, en het is echt waar ik ben 40 geworden.

Nikon Coolpix S6600
Dit cameraatje, een Nikon Coolpix S6600, mag ik testen, zo leuk! Het is een fijn klein cameraatje, heel wat anders dan mijn spiegelreflex, maar het went snel hoor!

dopper van Caci Osiris
Eens per jaar geeft de leverancier van ons softwarepakket een speciale dag waar verschillende nieuwtjes uitgewisseld worden. Als afsluiter op zo’n dag krijg je ook vaak een leuke goodie mee. Dit jaar was het een superleuke en handige goodie: een echte Dopper waterfles met logo en in de echte ‘Osiris’ kleuren. Dank je Caci!

Oude trein
Soms is het niet erg dat je trein een paar minuten later is. Deze trein kwam namelijk langs op Utrecht Centraal. Zo te zien rechtstreeks uit het Spoorwegmuseum.

lelies zijn uit
En na een week zijn ze alle drie open, de lelies van mijn ‘verjaardagsboeket’. Nog mooier dus!

zelfgemaakte sjaals
Creatief bezig geweest met de naaimachine, twee leuke sjaals gemaakt met een pom-randje. Heerlijk om te doen op een regenachtige zondagmiddag.

puzzelen
’s Ochtends zit ik al bar vroeg in de trein wanneer ik moet werken, maar ook dan werken mijn hersenen op volle toeren. Even de puzzels in de Metro maken samen met mijn ‘treincollega’, al zijn ze eigenlijk best wel simpel.

biokoeken van de broodfiets
Hier had ik toch zo’n zin in, de biokoeken van De Broodfiets. De Broodfiets staat elke werkdag ’s ochtends bij Utrecht Centraal op het Smakkelaarsveld (weer of geen weer). Hun assortiment wordt overigens steeds uitgebreider er is zelfs cappuchino en yoghurt met muesli. Alles komt van producenten uit de omgeving. Neem dus even de tijd om te stoppen bij de Broodfiets!

boeketje
Na twee weken waren de lelies en rozen toch echt wel op, alleen deze chrysant nog niet. Dan maar een klein boeketje maken. Ook mooi!

studio 465 kalenders
Op 18 oktober eten we dus witte bonensoep uit de Soep Kalender, Crème Brûlee uit de Toet & Taart kalender en Arubaanse kroketten uit de Borrelhapjes kalender. Best een goed idee eigenlijk!

Jeroen Meus Dagelijkse Kost 5
Eigenlijk had ik niet verwacht dat ik Dagelijkse Kost 5 hier in Nederland al kon kopen, maar niets was minder waar, gewoon bij de Albert Heijn in Ede vond ik de allernieuwste! Fijn (alleen jammer zo had ik geen excuus om te gaan shoppen in België 😉 ).

Taartjes Albert Heijn
Gewoon omdat het kan in plaats van een yoghurt toetje deze petit four taartjes van de Albert Heijn bij de thee.

Actifry in action
Een Actifry uittesten graag! Een beetje vol zat de Actifry mini wel, maar het ging prima en het gerecht wat ik maakte, boeuf stroganoff, smaakte heerlijk.

Culinaire saisonnier
Er staat een herfstachtig weekend voor de boeg, de Culinaire Saisonnier is dan ook een welkome verrassing op de deurmat!

twee verhalen
Vaak koop ik een pakket met de Flair en de Viva. Deze keer zat er een Grazia bij. Toen ik de Grazia doorbladerde zag ik een foto die ik ergens anders ook net had gezien. Blijkt het verhaal zowel in de Grazia als in de Flair te staan, wel anders geschreven en net andere foto’s, maar toch.

(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Sneak Peek Oktober 2013

 • vrijdag, 1 november 2013 om 20:25
  Permalink

  Leuk overzicht! Enne, nog gefeliciteerd met je 40e verjaardag! Dus Dagelijkse Kost 5 is gewoon bij de AH te koop? Ik zal hier morgen eens kijken, heb al meerdere boeken van hem en ben erg benieuwd naar deze!

  • vrijdag, 1 november 2013 om 20:43
   Permalink

   Dank je! Deel 5 inderdaad gevonden bij de Appie, t was wel een xxl Appie!

Reacties zijn gesloten.

Verleden
 • 2017-12-10 No articles on this date.