Handig: Dopper Waterfles

Dopper waterfles
Een aantal collega’s hadden al een Dopper. Zelf had ik zo’n flesje nog niet, ik had gewoon een glazen flesje van Arizona thee. De Dopper vond ik maar een bijzonder ding door de vormgeving. Maar eindelijk heb ik het door, de dop kan je ook als glaasje gebruiken. En nu heb ik ook zo’n Dopper flesje, in het knalgroen, gekregen als relatiegeschenk van een softwareleverancier. Het idee achter de Dopper is mooi en het is Nederlands!

Over Dopper

De oprichter van Dopper, Merijn Everaarts, zag in 2009 een documentaire over ‘plastic soep, een documentaire over de enorme hoeveelheid plastic die in de oceanen drijft. Ook verbaasde hij zich over al die mensen die dure flesjes water bleven kopen, terwijl kraanwater ook lekker is. Kortom een idee was ontstaan. In 2010 werd er een designwedstrijd gelanceerd en men moest een fles ontwerpen met als eisen: duurzaam, makkelijk schoon te maken en met de naam Dopper. Het design van Rinke van Remortel won. Het witte deel vormt namelijk een bekertje en plaatst daarmee water op een voetstuk. De Dopper heeft inmiddels ook een prestigieuze designprijs te pakken. Inmiddels is de Dopper wereldwijd bekent en vind je op steeds meer plaatsen in Nederland plekken waarmee je water kan tappen. Via een app kan je deze watertappunten makkelijk vinden. Neem je Dopper mee en drink water uit de kraan waar het je uit komt.

Gadgets voor je Dopper

Naast de appelgroene Dopper die je hier op de foto ziet is de Dopper ook verkrijgbaar in de kleuren blauw, roze, oranje en wit (grijzig). Daarnaast is er een limited edition in het knal rood (echt heel opvallend) en is er een Dopper steel verkrijgbaar. De inhoud van een Dopper is ongeveer 500 ml. Verder zijn Doppers die je kan kopen als relatiegeschenk met je bedrijfslogo er op en kan je ook je Dopper customizen met een leuke foto. Als extra gadgets zijn er de Dopper karabijnhaak, waarmee je je Dopper aan je tas kan clippen en de Dopper-belt, een draagkoord voor je Dopper.

En?

Wat een grappig ding die Dopper, ik ben blij dat ik er één heb gekregen. Met de aanschaf van een Dopper waterfles help je de planeet een beetje groener te maken door het afval van plastic flesjes te verminderen, je promoot kraanwater en je helpt een handje met drinkwaterprojecten in Nepal. Wat natuurlijk helemaal leuk is is dat het een Nederlands merk is, iets wat ik ook best belangrijk vind. Ook een Dopper? Een Dopper schaf je al aan voor 12,50. De App kan je gratis downloaden in de iTunes store of Google play store.

(76 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-13 No articles on this date.