New In: POM Amsterdam Sjaal

POM Amsterdam sjaalDan zie je opeens ‘de’ sjaal die je wilt hebben, bij De Bijenkorf, kijken, nog eens kijken en dan toch weer verder gaan om de sjaal in een klein modewinkeltje, Capitool Mode, nog eens tegen te komen: De POM Amsterdam sjaal. Ik moest de POM Amsterdam Sjaal hier wel kopen omdat 1. de sjaal was voor mij voorbestemd (zeggen meer shoppers natuurlijk), 2. een klein onafhankelijk winkeltje, die gun ik het wel en 3. De Bijenkorf in Arnhem gaat toch dicht. Er zijn veel verschillende POM Amsterdam sjaals, ik koos voor de Baroque 151 die je hiernaast op de foto ziet. Een dikke stof met geweven rozen er in en een knalroze bies met mini bolletjes. Heel chique!

Over de POM Amsterdam Sjaal

De meeste sjaals die ik heb zijn of driehoekig, vierkant of langwerpig qua vorm. De POM sjaal heeft een driehoekige vorm, maar niet zomaar driehoekig, het heeft een unieke asymmetrische driehoek vorm. Het filmpje over ‘hoe draag ik een sjaal’, wat veel bekeken wordt, heeft er nu een nieuwe video bij. Hoe draag je een POM Amsterdam sjaal die je hieronder ziet:

De POM sjaals worden gemaakt van goede stoffen en materialen. Zo wordt er in Frankrijk, in een 70 jaar oude weverij, stoffen geweven en worden er reststoffen van Duitse en Italiaanse weverij gebruikt. De sjaals zijn echt handwerk, gemaakt met de hulp van ateliers in Amsterdam. Fijn een Nederlands product dus!

Over POM Amsterdam zelf

POM staat eigenlijk voor Piece Of Mine. De zussen Liesbeth en Violet begonnen in 2011 het bedrijf. Liesbeth begon toen met het naaien van de sjaal en dit bleek echt een coole sjaal te zijn. Kortom tijd voor POM. Inmiddels is er een lijn met meer dan 50 verschillende sjaals, gemaakt van allerlei soorten stof, wordt er samengewerkt met onder andere het Rijksmuseum, kan je regelmatig POM Amsterdam zelf bezoeken in hun pop-up store en is de collectie uitgebreid met de POM Amsterdam XXL, een cape voor de herfst!

En ik?

POM Amsterdam heeft er weer een fan bij! Wat een leuke sjaals. Mijn sjaal is gemaakt van een dikke stof, dus laat de kou maar komen. Wat leuk is is dat je deze sjaal ondanks de asymmetrische vorm toch op verschillende manieren kan dragen. En die nieuwe capes, die lijken me ook wel erg fijn als het wat kouder is (en ook weer meer mogelijkheden om te dragen). Daarnaast is POM Amsterdam gewoon een Nederlands merk en dat vind ik ook wel erg fijn!

Hieronder kan je bladeren door het nieuwe ‘lookbook’ van POM Amsterdam met nieuwe sjaals en capes voor deze herfst en winter:

(542 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-12 No articles on this date.