Natuurlijk Mooi door Marjolein van Dorpe

Natuurlijk Mooi door Marjolein van DorpeZelf scrubs maken, ik heb het ooit gedaan maar dat je nog veel meer kan maken met dingen uit je keukenkastje wist ik eigenlijk niet, tot nu dan. In België zag ik namelijk het boekje Natuurlijk Mooi van Marjolein van Dorpe. Zelf scrubs en maskertjes maken is natuurlijk leuk en je weet dan natuurlijk ook precies wat er in zit.

Over Natuurlijk Mooi
Natuurlijk Mooi is ontstaan na een idee van Marjolein om voor haar eindstuk (soort profielwerkstuk) uit te gaan zoeken hoe je zelf schoonheidsproducten kan maken. Haar leerkracht vond het een goed idee en de uitgever ook! Natuurlijk Mooi begint met de inleiding met alles wat nuttig is om vooraf te weten. Wat moet je bijvoorbeeld weten over de werking van planten en kruiden, wat zijn de veel gebruikte basisingrediënten en wat zijn de vuistregels bij het maken van je eigen verzorgingsproducten.
Natuurlijk Mooi door Marjolein van Dorpe scrubs
Daarna ga je aan de slag met het maken van scrubs, maskertjes voor je gezicht en maskertjes voor het haar. Elk deel begint met wat je moet weten over bijvoorbeeld de scrubs. De producten maak je met dingen die je onder andere wel in je voorraadkast of in je fruitmand kan vinden. De ‘recepten’ zijn heel duidelijk. Handig zijn de extra tips die bij de verschillende ‘recepten’ staan.

Natuurlijk Mooi door Marjolein van Dorpe maskertjes
Wat vind ik ervan?
Zoals ik al zei kwam ik dit boekje tegen op de boekenafdeling bij de Carrefour in België. Aan de titel te zien leek het mij een zweverig boekje, maar dat is helemaal niet waar. Al bladerend door Natuurlijk Mooi werd ik steeds enthousiaster, ik zag mij wel scrubs en maskertjes maken. Stiekem vind ik het ook erg leuk dat iemand van een eindwerk gewoon een boek kan maken, wie kan dat nu zeggen! Natuurlijk Mooi is duidelijk geschreven en je scrubs of maskertjes kunnen eigenlijk niet mislukken. Wat helemaal mooi meegenomen is is dat je nu precies weet wat er in je verzorgingsproduct zit, geen parabenen maar misschien wel cacaopoeder, havermout of thee. Kortom een heel leuk boek als je veel bezig bent met beauty en als je gewoon eens zelf je verzorgingsproducten wilt maken.

Titel: Natuurlijk Mooi
Auteur: Marjolein van Dorpe
Uitgever: Standaard
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789002252648
Winkelprijs: 14,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.