Sneak Peek September 2013

Jeetje ook september is alweer voorbij, nog even en ik ben jarig en is het kerst en gewoon 2014. Kijk mee wat ik in september (en de laatste week van augustus) heb meegemaakt in deze Monthly.
Taart 26 augustus
Nog even ene fotootje van eind augustus, 26 augustus bestond Brutsellog namelijk 8 jaar! Al 8 jaar lang ben ik dus al aan het bloggen wat best lang is voor een niet-commercieel blog. Ik blog namelijk niet om er rijk of beroemd van te worden, maar gewoon omdat ik het leuk vind en er plezier in heb. Het werd een mokkataartje van de Appie. Nee niet zelfgebakken, het was een maandag dat Brutsellog verjaarde, ik had gewoon een drukke werkdag voor de boeg en om ’s avonds nog even een taartje te maken dat lukt niet. Voordat het afgekoeld, versierd en opgegeten kan worden is het alweer bedtijd. Maarre dit taartje van de Appie was ook lekker hoor!

Nespresso latte
Nespresso liet de laatste nieuwtjes zien tijdens een event, nieuwe smaken, het 10-jarig jubileum van het duurzaamheidsprogramma en nieuwe machines. Tijdens het event kon je met een barista latte art gaan maken. Dat lukte niet echt bij mij, geduld is een schone zaak (of zet gewoon het knopje aan van de aeroccino) en de goede kant op schenken was slimmer geweest. Ach ja het smaakte nog steeds prima!

Bobby retromatic
Nieuwe app aan het uit proberen Retromatic, een app waarmee je je foto’s dus een retrolook geeft. Bobby, het hondje van mijn vader, was het ‘slachtoffer’ van mijn eerste uitprobeersel. Best grappig geworden!

Bewaarpot douwe egberts hindeloopen by hylper heritage
Van deze bewaarpot van het D.E. Hindeloopen servies by Hylper Heritage word je toch vrolijk! Het leuke is dat Hylper Heritage gewoon van Friese makelarij is met een motief wat gebaseerd is op de Hindelooper kledingdracht, hoe Nederlands wil je het hebben!

eerste t-shirt
Zo schattig, op zoek naar dingen, kwam ik dit t-shirt tegen, één van mijn eerste t-shirts. Ooit knalrood (nu al wat minder rood) met strijkletters er op. Nostalgie ten top toch!

Flow en flow scheurkalender 2014
De nieuwe Flow en de Flow Scheurkalender 2014 lagen beide weer bij de Bruna. Tijd om mijzelf te verwennen.

Hema Flying Catwalk
Hier was ik dus bij, bij de presentatie van de “haute” couture van de HEMA. Haute was het zeker, maar dan hoog van de toren. Knap dat de modellen deze verticale catwalk af durfden te dalen.

naar huis
En dan moet je ook nog naar huis uit Amsterdam. Gelukkig was het spits en kon ik voor de verandering een rechtstreekse trein naar huis nemen. Fijn, gewoon kunnen blijven zitten. Het eerste deel van de reis had ik sneller kunnen doen, maar dan had ik alsnog dezelfde trein naar huis gehad vanaf Utrecht Centraal. Keuze dus snel gemaakt!

roze koeken van honig
Zelf roze koeken maken, ooit heb ik het geprobeerd met wat cakebeslag wat ik over had en roze glazuur. Ging prima. Nu is er van Honig een pak waarmee je zelf roze koeken kan maken. Toch eens proberen.

happer
Leuk in de Margriet More zat een happer, nostalgie ten top. Een nummer roepen, een aantal keer vouwen, dan een kleur zeggen en kijken wat er onder staat.

utrecht cs
Utrecht Centraal is al weer een tijd aan het verbouwen, elke week is er weer iets anders afgesloten of is er juist weer wat open gegaan. Deze trap is ook net nieuw, een tijdelijke dat wel. Zonder dak over de trap heb je eigenlijk best wel een mooi uitzicht over de sporen. (De trap is te vinden bij spoor 11B/12B.

portemonnees
En toen had ik een echte damesportemonnee. Mijn Oilily portemonnee heb ik ingeruild voor een echte Liebeskind portemonnee. Voordeel? Ik hoef niet meer te draaien met mijn portemonnee om het juiste vakje te vinden.

lipscrub van sara happ
Is dit niet een allerschattigst cadeautje voor jezelf? Een doosje met lipscrub van Sara Happ. De smaak is grapefruit. Er schijnt ook een smaak crème brûlee te zijn… oeh die lijkt me echt lekker! Sara Happ is overigens de bedenkster van de lipscrup!

100% Suikervrij
Moe wordt ik van suiker, dus een ‘studieboek’ gekocht. Eerlijk gezegd heb ik spijt dat ik het boek 100% Suikervrij heb gekocht. Veel kopieerwerk helaas.

Muizen & Kikkers
Muizen & Kikkers komen vaak veel later dan de kruidnoten, maar bij de Jumbo waren ze er gewoon al. Ik moest gewoon een zakje meenemen. Ik weet het dit zijn suikerbommetjes, maar 1 per dag gaat goed!

ios7 gratis?
Jeetje wat is het wennen dat nieuwe iOS7 op de iPhone en dan tijdens het ontdekken kom je iets tegen in de gratis sectie wat toch nog 1,79 kost… best vreemd eigenlijk!

huisgemaakte lasagne
Hier had ik zo’n zin in, huisgemaakte lasagne, en dan denk je niet zoveel gemaakt te hebben en is het stiekem best veel. Dat wordt snel weer eens op een doordeweekse dag opsmikkelen!

onderzetters van Hartley's
Shoppen in Arnhem, mijn Twinings Thee appel tarte tartin was op en die is sowieso verkrijgbaar bij het Engelse winkeltje Hartley’s in het Hemelrijk. Uiteraard moest er ook gesnuffeld worden door alle andere snuisterijen. Naast de thee kwamen we thuis met 3 geurkaarsjes van Bridgewater Candles en deze leuke onderzetters met vogeltjes.

POM Amsterdam sjaal (Baroque 151)
Deze POM Amsterdam sjaal had ik al bij de Bijenkorf zien hangen, maar ik wist dat een kleiner modezaakje, Capitool Mode, dit merk ook verkocht. Dat winkeltje gunde ik het eigenlijk veel meer (dat ook gezegd tegen de dames en ze waren erg blij dat te horen) enne daarnaast de Bijenkorf gaat toch eind dit jaar weg uit Arnhem.

blauwe kamer uitzicht heuvelrug
Sinds lange tijd weer eens gewandeld. In de Blauwe Kamer tussen Rhenen en Wageningen, het was nog een beetje bewolkt en mistig, maar qua temperatuur was het lekker loopweer.

blauwe kamer uitzicht paardjes
Hier staan de paardjes nog ver weg in de Blauwe Kamer, maar een kwam toch wel heel dichtbij…

blauwe kamer vis
Uhmmm op het looppad opeens deze dode, halfvergane vis. Wie is vergeten zijn vis op te eten in de Blauwe Kamer?

ijssalon Antonio
Op de terugweg naar huis een ijsje gegeten bij IJssalon Antonio. Michel had ooit een ‘ijsstrippenkaart’ gewonnen en die moest voor het einde van het ijsseizoen op. Nou dat is op de valreep gelukt, afgelopen weekend, 28 september was namelijk de laatste dag van het ijsseizoen. Wij waren er net het een na laatste weekend.

mooie tekst op bonnetje
Eigenlijk kijk ik helemaal niet op bonnetjes, maar toevallig deze keer wel en las ik deze spreuk: De kortste weg tussen twee mensen is een glimlach. Mooie spreuk!

hapjes van BadHU
Uiteten met collega’s bij Badhu om het afscheid te vieren van een collega die naar een andere afdeling gaat en tegelijk het afscheid van onze uitzendkrachten van dit jaar. Gezellig en lekker!

(167 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.