Mollie Makes: Haken

Mollie Makes HakenSoms zou ik willen dat het weekend uit veel meer uren bestond. Naast de huishoudelijke taken, het bloggen zou ik dan wat meer tijd hebben om te fröbelen. Er zijn namelijk zoveel dingen die ik nog wil leren. Zo zou ik mijn kennis het breien en naaien wel weer willen oprakelen, ooit kon ik dat namelijk maar al zolang niet meer gedaan. Haken kan ik maar een klein beetje, dus dat is bijna wel nieuw voor me. Ik had er ooit al leuke video’s van gevonden, maar nu is het tijd om echt eens aan de slag te gaan met de leuke projecten uit het boek Mollie Makes: Haken. Eerst oefenen en dan aan de slag met de projecten uit dit boek.


Eerst oefenen met Mollie Makes: Haken
Het boek begint eerst al met allerlei leuke projecten van verschillende ontwerpers en bloggers, maar heb je nog nooit gehaakt blader dan eerst door naar het tweede deel. In dit deel wordt namelijk stapsgewijs uitgelegd hoe je moet haken of als doorgewinterde haakster leer je weer wat andere, misschien wel nieuwe haaktechnieken. In het tweede deel lees je hoe het werkt met de verschillende maten haaknaalden, welke andere benodigdheden je nodig hebt en hoe het zit met verschillende garens. Daarna leer je hoe je moet haken en hoe je dus verschillende steken kan maken, vaste, halve vasten, stokjes en noem maar op. Het hoeft straks geen probleem meer voor je te zijn. Vervolgens leer je verschillende vormen haken en hoe je verschillende decoratiesteken maakt. Kortom een heel leerzaam deel.

De Haakprojecten

In Mollie Makes: Haken krijg je 14 totaal verschillende patronen voor je nieuwe haakproject van iPadhoes tot een granny square deken of retro pannenlappen tot Russische baboesjka’s. Bij elk haakproject krijg je eerst een overzicht van de gebruikte materialen, de steekverhoudingen, welke technieken er gebruikt worden en wat je moet weten voor je begint. Vervolgens lees je de werkwijze per rij uitgelegd.


Wat vind ik ervan?
I love Mollie Makes! Alleen al van die kleuren van al die projecten word ik al blij. Ik zou zo graag alles willen maken. Alleen moet ik dan eerst nog wat oefenen en ergens de tijd zien te vinden. Lastig, of zou je bijvoorbeeld op het station en in de trein ook gewoon kunnen haken? Mollie Makes: Haken is een boek wat in een ringband zit, je kan het boek dus makkelijk open laten liggen, het klapt toch niet zomaar dicht. En over de ringband gesproken die is echt knalroze, lekker opvallend net als de knalgele binnenkant van het boek. Vrolijk! Wat leuk is aan Mollie Makes is dat je ziet wie de verschillende projecten hebben ontworpen, soms staat er alleen naam bij, maar van sommige ook een foto met een korte biografie.

Titel: Mollie Makes: Haken
Uitgever: Tirion Creatief
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789043915618
Winkelprijs: 16,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(59 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.