Binnenkort: The Bridge 2

Binnenkort: The Bridge 2
Afgelopen zondag begon serie 2 van The Bridge op de Zweedse televisiezender SVT. Vertalers ga maar aan de slag, of moet ik nu toch die cursus Zweeds gaan volgen. Ik wil weer zien wat Martin en Saga gaan meemaken!

The Bridge 2

In de eerste serie van The Bridge werd er op de brug tussen Kopenhagen en Malmö een lijk gevonden, precies op de Deens-Zweedse grens. Deen Martin (Kim Bodnia) en Zweedse Saga (Sofia Helin) moesten gaan samenwerken om de moord op te lossen, alleen bleef het niet bij 1 moord… Deze serie komt een vrachtschip in de problemen, het veranderd plots van koers en stuurt richting de Öresund-brug. Het maritieme toezicht van Malmö proberen contact te maken met het schip maar krijgen geen antwoord. Van wie is het schip en wat gebeurt daar aan boord? Het blijkt verlaten op vijf Deense en Zweedse jongeren na die zijn vastgeketend. Dit is de start van een dramatische misdaadgolf… wie zit er achter en wanneer wordt de volgende misdrijf gepleegd?

Meer over de Bridge 2

De serie heeft 10 afleveringen van ongeveer 1 uur per aflevering. De eerste serie was zo populair dat de serie aan 131 landen is verkocht en er inmiddels ook al 2 remakes zijn: een Britse: The Tunnel, over de tunnel onder het Engelse kanaal en een Amerikaanse: The Bridge (US), wat zich afspeelt op de grens tussen de Verenigde Staten en Mexico. The Bridge (Bron/Broen) won met serie 1 al de prijs als beste internationale tv-productie tijdens de Britse The Crime Thriller Awards. Het originele scenario is geschreven door Hans Rosenfeldt als hoofdschrijver.

Wanneer te zien?

Heb je een schotel die ook Scandinavische zenders kan ontvangen en kan je gewoon goed Zweeds/Deens verstaan? The Bridge 2 start zondag 22 september om 21:00 op SVT1 en via internet op SVT Play (maar daarvoor moet je waarschijnlijk in Zweden zijn). Wanneer de vertalers klaar zijn en de serie op andere zenders te zien is is nog niet bekend. Geduld dus. Ik laat het weten wanneer het ergens te zien is!

Hieronder zie je een trailer van Bron/Broen (The Bridge 2):

Een kippenvelmomentje, de leadermuziek is Hollow Talk van de Choir of Young Believers met beelden uit The Bridge 1:

(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Binnenkort: The Bridge 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-19 No articles on this date.