Het Basisboek Naaitechnieken door Carolyn N.K. Denham

Het Basisboek Naaitechnieken door Carolyn N.K. DenhamOoit heb ik van mijn moeder geleerd hoe ik met de naaimachine om moest gaan en ik heb ook haar naaimachine bij mij thuis staan. Broeken korter maken, wat dingen iets verstellen dat lukt me allemaal wel, maar echt dingen maken? Het zal me wel lukken, maar hoe je het best iets kan doen wil ik natuurlijk wel leren en dat ga ik doen met het Basisboek Naaitechnieken. Met de tips die in dit boek staan heb je verschillende naaitechnieken zo onder de knie.

Het Basisboek Naaitechnieken: Deel 1
Het boek is een handleiding om alle naaitechnieken onder de knie te krijgen en is voor zowel beginners als gevorderden een mustread. In het eerste deel van het basisboek naaitechnieken krijg je een overzicht van de naaikunst. Wat is de inhoud van je naaidoos, welke fournituren heb je nodig, leer de naaitechnieken van de vakman, hoe maak en lees je patronen, welke stof gebruik je en het afwerken: strijken en persen. Terug naar de jaren vijftig wordt je meegenomen door alle technieken. Dat zie je ook wel op onderstaande foto’s van het boek.

Het Basisboek Naaitechnieken door Carolyn N.K. Denham

Het Basisboek Naaitechnieken door Carolyn N.K. Denham
Het Basisboek Naaitechnieken: Deel 2
In deel 2 ga je zelf aan de slag met 15 projecten om alle geleerde technieken in de praktijk te brengen. Zo leer je onder andere een naai-etui, een rolkussen, een plunjezak en een vissershemd te maken. Bij elk project wordt eerst duidelijk op een rij gezet wat je precies nodig hebt en vervolgens krijg je de werkbeschrijving die in duidelijke stappen is beschreven. Bij de werkbeschrijving wordt daar waar nodig extra uitleg gegeven. Uiteraard zie je foto’s van hoe je ‘project’ er aan het eind er uit hoort te zien. Achterin het boek zitten twee patronen die je nodig hebt voor het vissershemd en de omslagdoek.

Het Basisboek Naaitechnieken door Carolyn N.K. Denham

Het Basisboek Naaitechnieken door Carolyn N.K. Denham
Wat vind ik van het boek?
De setting van het boek brengt je denk ik terug in begin jaren 40 denk ik? Het doet heel nostalgisch aan met nog ouderwetse strijkijzers en naaimachines. Het Basisboek Naaitechnieken leert je in ieder geval de basics ongeacht welke naaimachine je hebt, een oude of een geavanceerde. Wat ik eigenlijk graag zou willen is dat ik dit boek aan mijn moeder kon schenken, zij als gevorderde naaister had ook hier genoeg tips uit kunnen halen. De projecten in het boek zijn niet echt hip, maar tijdloos, gemaakt met mooie, goede stoffen. Dingen die nog jaren mee kunnen gaan, net als het boek zelf.

Titel: Het Basisboek Naaitechnieken
Auteur: Carolyn N.K. Denham
Uitgever: Tirion Creatief
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789043916004
Winkelprijs: 24,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(72 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.