Voor De Wolven door Jodi Picoult

Voor de wolven door Jodi PicoultJodi Picoult, inmiddels heb je wel gemerkt dat ik een fan van haar ben en dat doordat ik ooit één van haar boeken, De Bekering, mocht recenseren voor de Viva Boekenclub. Haar nieuwe boek ‘voor de wolven’ is weer een boek wat een humaan probleem aanpakt, deze keer is het euthanasie. Het boek is een boek wat je weer aan het denken zet.

Over het boek: Voor de wolven

Luke Warren is bioloog en bestudeert wolven. Hij heeft zelfs een tijd tot de roedel van wolven behoort in Canada. Luke kwam anders terug en hij en zijn vrouw Georgie zijn gescheiden. Edward, zijn zoon, loopt weg na een ruzie over zijn homoseksualiteit. Alleen Cara, zijn puberdochter, kiest voor haar vader en helpt haar vader met de verzorging van zijn wolven. Maar dan slaat het noodlot toe. Luke en Cara krijgen een auto-ongeluk waarbij Luke zwaargewond raakt en in coma ligt. Hij is niet meer te redden. Alleen zijn meerderjarige zoon Edward mag beslissen over het leven van zijn vader. Luke heeft een donorcodicil en heeft aan Edward aangegeven wanneer hij in deze toestand zou komen dat hij liever overlijd. Cara kan dit niet aan en bestrijd haar broer waar mogelijk is, want het kan toch dat een comapatiënt weer bijkomen uit coma en weer een normaal leven kunnen leiden?

Wat vind ik van het boek?

Voor de wolven is weer een boek waarin de hoofdpersonen in afwisselende hoofdstukken hun verhaal vertellen, dat is herkenbaar Jodi Picoult. Ook Luke vertelt zijn verhaal, in cursief, over het groepsleven met de wolven en zijn gezin. Het is een boek waar je je hoofd bij moet houden. Net als andere boeken van Jodi Picoult eindigt ook dit boek met een leesgids en discussievragen over het onderwerp. Een mooi, maar ook een zwaar boek wat je echt aan het denken zet.

Benieuwd?

Lees dan alvast het eerste hoofdstuk!

Titel: Voor de wolven
Auteur: Jodi Picoult
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789044337884
Genre: Roman
Winkelprijs: 18,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-19 No articles on this date.