Søstrene Grene in Groningen

Søstrene Grene in Groningen gevel
Groningen ligt voor mij niet in de buurt, maar toen we toch daar in de buurt op vakantie waren moesten we natuurlijk ook shoppen in Groningen. Al heel lang stond op mijn ‘to-do list’ een bezoekje brengen aan Søstrene Grene, ik had al op verschillende blogs zulke leuke berichten gelezen. Het kon haast niet anders dat dit echt een ‘Brutsellog’ winkeltje zou zijn en dat was het ook. Nu maar hopen dat Søstrene Grene snel richting het zuiden gaat afdalen. Utrecht of Arnhem leek mij en mij medevakantiegangers een prima locatie. Ze hebben dan wel klanten erbij.
Søstrene Grene in Groningen melamine

Over Søstrene Grene

Søstrene Grene is gestart in 1973 in het Deense Aarhus door de zussen Anna en Clara Grene. Vandaar ook de naam Søstrene Grene. Sinds september 2012, dus nog net geen jaar, is Søstrene Grene ook in Groningen gevestigd en heeft een winkel vol hebbedingen. Zo zie je op de foto hierboven bijvoorbeeld al die vrolijke kleurtjes van de melamine borden, schaaltjes en noem maar op. Daarnaast zijn er ook veel hobbyspullen te koop zoals bolletjes wol, washi tape en meer. Ook kan je er terecht voor allerhande kleuren kaarsen, vrolijke servetten, woon- en keukenaccesoires en hebben ze zelfs verschillende losse theetjes. Kortom heel veel leuks.
Søstrene Grene in Groningen wol
De inrichting van Søstrene Grene is met veel hout, doet best wel Scandinavisch aan (maar goed ik ben zelf nog nooit in Denemarken geweest, dus kan daar niet veel over zeggen). De winkel ziet er netjes uit. Na een eerste bezoek aan de winkel zijn we ’s avonds nog een keer terug gegaan om toch net die leuke gummetjes te kopen en die handige dingen voor de barbecue. Kortom eigenlijk hebben we wel weer een reden om terug te gaan naar Groningen en blijven natuurlijk hopen dat Søstrene Grene snel bij ons in de buurt ook een vestiging gaat openen.

Hieronder zie je een video met een tour in Søstrene Grene in Groningen:

Søstrene Grene
Grote Markt 43-44
Groningen

(112 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Søstrene Grene in Groningen

  • zondag, 18 augustus 2013 om 19:49
    Permalink

    Goh, ik woon vlakbij Groningen en kom er ook wel geregeld maar deze winkel ken ik helemaal niet! Bij een eerstvolgende bezoek zal ik er zeker even binnenlopen, dus bedankt voor de tip!

Reacties zijn gesloten.

Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.