Mijn Apple Geschiedenis

Drama op school, werken met een computer, vreselijk. Het waren dan ook nog de tijden van hele grote monitoren met een klein monochrome scherm, grote diskettes en allerlei commando’s die je moest kennen om een simpel spelletje te starten… MS Dos van Microsoft dus. Ik wilde dus eigenlijk helemaal geen werk wat ook maar iets met computers te maken had. Wat was mijn eerste baantje? Juist, verkoopster van computers bij MacWarehouse. Ik verkocht niet zo maar computers van Apple! Het was in die tijd dat MacWarehouse de grootse Appledealer van Nederland was, niet zo gek dus dat ik door dit baantje ben aangestoken met het Apple virus, want het kon wel logisch, een muis, wat klikken en gewoon kleur. Kijk mee welke Mac-jes ik inmiddels heb versleten:

Performa 630 en PowerMac G4

Mijn eerste Mac heb ik dan ook gekocht op mijn werk met korting: een echte Apple Performa 630 inclusief een Apple Sony Trinitron monitor (die monitor met die twee strepen door het beeld). Wat was ik hier blij mee. Op deze Performa 630 heb ik wel ooit de eerste en enigste virus op een Mac gehad en op deze Performa 630 heb ik mijn, helaas te vroeg overleden, moeder leren computeren. Kortom een Mac met herinneringen.

Aan de PowerMac G4 heb ik ook wel herinneringen uiteraard. Deze Apple kocht ik van mijn toenmalige werkgever, deze werkgever was overgenomen, de Apple’s gingen er uit en ik ging ook weg. Ik wilde gewoon mijn macje meenemen. Voor een zacht prijsje heeft deze PowerMac G4 een tijdlang goed zijn best gedaan. De bijpassende monitor, één van de eerste flatscreens staat hier nog gewoon nog zijn best te doen op ons servertje.

iMac's
Maar goed computers worden traag en de eerste platte alles in één Mac’s uit. Dat werd dus een witte iMac G5, want die kon mooi op de eettafel in de huiskamer staan. Op deze iMac heb ik mijn eerste blogstukjes geschreven voor Brutsellog. Deze Mac draait nog bij mijn vader, alleen die is eigenlijk meer verknocht aan zijn iPad.

De grijze iMac werd gekocht omdat de witte langzaam werd en de grijze aluminium iMac was gewoon zo’n mooi ding. Helaas viel deze iMac voorover, hij werd van de eettafel gehaald, en kreeg een irritante kras over het scherm. Hij heeft nog even dienst gedaan als server, maar dat werd hem ook teveel. Na een aantal jaar intensief gebruik kwam er geen sjoege meer uit deze iMac. Afgevoerd dus.

iBook en MacBook Pro
Apple laptops heb ik ook gehad. De eerste iBook in vrolijk oranje. Met deze iBook maakte ik mijn eerste uurtjes op het internet, wat toen nog gewoon via de telefoonlijn was. De telefoon was dus heel wat uurtjes onbereikbaar. Handig was overigens de adapter, waar je het snoer in kon oprollen. Je snoer zat nooit in de knoop, alleen was dit systeem niet zo goed voor het snoer. Helaas is deze iBook ooit onvrijwillig meegenomen. Was wel een mooi, gek ding met het oranje kleurtje, een laptop om blij van te worden.

Nu werk ik al weer wat jaartjes met mijn MacBook Pro. Ook wel een stijlvol ding met dat grijs en zwart. Wordt de MacBook Pro langzamer? Soms denk ik van wel, maar na een herstart doet hij het gewoon weer snel..

Tijd voor een nieuwe? Nee, echt niet. Mijn MacBookje doet het goed en er is nog niet iets anders spectaculairs van Apple op de markt wat ik echt zou willen hebben. Van andere systemen en merken ben ik nog niet overtuigd, Windows 8, mini-laptopjes … maar wie weet kan iemand me overtuigen.

(84 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.