BBC Detective: Case Histories

BBC Detective: Case HistoriesWat een leuke serie: Case Histories. Per toeval kwam ik het tegen, het werd uitgezonden op één van de BBC-zenders en tijdens het zappen kwam ik het tegen.

Over Case Histories

Case Histories is gebaseerd op de Jackson Brodie boeken van Kate Atkinson, Jackson Brodie wordt in de serie gespeeld door Jason Isaacs die je misschien kent uit de Harry Potter films waarin hij Lucius Malfidus speelde. Seizoen 1 is gebaseerd op de boeken: started early en took my dog. Inmiddels is in mei en juni 2013 seizoen 2 op BBC 1 geweest. Case Histories speelt zich af in Edinburgh en omgeving. Jackson Brodie was een voormalig politie inspecteur en is nu privédetective en lost de meest vreemde zaken op waarbij de politie eigenlijk niet verder mee komt. Zelf is Jackson gescheiden en heeft een dochter van 8 jaar die hij meeneemt op zijn speurtochten, alleen gaat zijn dochter met haar moeder binnenkort verhuizen naar Nieuw Zeeland. Per twee afleveringen van elk een uur worden verschillende zaken opgelost.

Waarom kijken?

Naast goede plots is het ook een grappige serie om te kijken. Hoe bijvoorbeeld Jacksons dochter heel droog tegen haar moeder zegt waar ze nu weer is geweest met haar vader en dat haar vader even iemand arm brak, geweldig. Maar ook het filmwerk is wat je gewend bent van andere BBC detectives, mooi in beeld gebracht en dan het landschap rondom Edinburgh zo mooi. Kortom een mooie serie om te zien. Wanneer de serie te zien is op de Nederlandse of Vlaamse televisie weet ik niet, de serie is wel te bestellen op dvd.

Trailer Case Histories seizoen 2

Kijk even mee naar de trailer van seizoen 2 van Case Histories

(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.