Tip: VakantieBieb App

Vakantie Bieb App iPhoneHeb je nog geen e-reader of heb je heel weinig e-books maar wel een smartphone of tablet? Dan is de nieuwe app van de Bibliotheek Vakantiebieb een handig app. Maar liefst 8 weken lang, tot 1 september, kan je een groot aantal e-books, op dit moment 53 e-books, meenemen op vakantie.

Over de app: VakantieBieb
VakantieBieb is een cadeautje van de Bibliotheek aan leden en niet leden. Via deze app kan je in de vakantieperiode populaire boeken downloaden in verschillende genres. Het enige wat je moet doen is de app downloaden in de App store of Google Play Store, jezelf registreren bij VakantieBieb en vervolgens kies je de e-books die je meewilt nemen op vakantie. Wanneer je je gekozen boeken gaat lezen heb je geen internet verbinding nodig.

De Genres:Vakantie Bieb App iPhoneDe genres waaruit je de e-books kan kiezen zijn: biografie├źn (3), informatief (2), jeugdromans (15-18 jaar) (6), kinder- en jeugdboeken (9-15 jaar) (2), oorlog (3), romans (8), romantische verhalen (3), thrillers en detectives (10), verhalenbundels (6), waargebeurd (3), wereld(reis)verhalen (3) en zomerse chicklitverhalen (4). Kortom echt voor iedereen wat wils. Er staan boeken in de app van onder andere Roald Dahl, Saskia Profijt, Henning Mankell en Peter Conradi.

Vakantieperiode
VakantieBieb is beschikbaar in de vakantieperiodes. In de zomervakantie is dit van 1 juli t/m 1 september 2013. In de herfstvakantie van 30 september t/m 27 oktober 2013. Dit is inclusief de kinderboekenweek en in de kerstvakantie van 9 december 2013 t/m 5 januari 2014. In de zomervakantie zijn er ongeveer 55 e-books beschikbaar en in de herfst- en kerstvakantie ongeveer 15 boeken.

Op vakantie?
Ga je op vakantie of ben je toch lekker thuis, neem dan zeker een kijkje in deze app. De app is makkelijk te bedienen. Na registreren kan je direct je boeken downloaden. Het kiezen en downloaden wijst zich vanzelf. De boeken staan in een goed overzicht en hebben een duidelijke beschrijving. Lezen is gewoon het boek aanklikken in de ‘boekenkast’ en dan gaan.

Downloaden
De VakantieBieb is gratis te downloaden voor de smartphone en tablet. Het is beschikbaar in de Apple app store (iPad en iPhone) en in de Google Play Store voor Android.

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.