Nederlandse Mollie Makes

Mollie Makes Magazine cover 04/2013 NLMollie Makes kende ik al als Engelstalig magazine en van de twee hobbyboekjes die onder de naam van Mollie Makes in het Nederlands zijn verschenen. Inmiddels is er ook een Nederlandstalige Mollie Makes, al sinds eind vorig jaar, maar pas nu heb ik het echt ontdekt en eigenlijk is het best een leuk magazine, een echt fröbelmagazine. Maar wat maakt Mollie Makes eigenlijk zo leuk?

Over Mollie Makes
Mollie Makes is een fröbelmagazine, het gaat niet specifiek over alleen maar breien, haken of naaien, maar gaat over allerlei fröbeldingetjes. Kortom veelzijdig dus. Het leuke aan Mollie Makes is dat verschillende bloggers in Mollie Makes staan, eindelijk een magazine wat bloggers heeft ontdekt! Mollie Makes is een magazine om ideeën op te doen, om leuke, exclusieve spulletjes te ontdekken en om zelf mee aan de gang te gaan met de patronen en beschrijvingen die je in het magazine vindt.

Voorproefjes
Al bladerend door Mollie Magazine kom je op hele leuke ideeën, hieronder zie je al wat voorproefjes:
Mollie Makes Magazine rokje maken
Zo maak je… een blauw zomerrokje

Mollie Makes Magazine tasje maken
Zo maak je… een vintage portemonnee en een hip enveloptasje

Mollie Makes Magazine poef haken
Zo maak je… een poef

Maar wat staat er nu nog meer in?
Mollie Makes Magazine is eigenlijk ingedeeld in drie hoofdonderwerpen: ‘Nieuw!’, met de laatste nieuwtjes uit de creatieve wereld, ‘Living’, maak je leven en huis een stukje mooier en ‘Loving’, daar moet je gewoon verliefd op worden. In ‘Nieuw!’ van dit nummer maak je je eigen vloerkleed met Zpagetti, krijg je een workshop lampenkap maken en gaat Mollie Makes op bezoek bij Pearl Lowe, zij houdt van jaren-40-jurken en nog veel meer. In ‘Living’ gaat Mollie Makes op bezoek bij ontwerpster Marieke Voorsluijs, voor de keuken maak je je eigen pannenlap en voor je fototoestel haak je een allerschattigst tasje. In ‘Loving’ laat Donna Bramhall zien hoe zij haar shorts versierde met pailletten, kralen, knopen en borduursels, maakt Ayumi Takahashi een patschworkschortje en wordt er een uniek sieraad gemaakt.

Mollie Makes Nederland kost per nummer 5,95 en verschijnt 6x per jaar!

(42 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “Nederlandse Mollie Makes

 • dinsdag, 8 september 2015 om 17:23
  Permalink

  Hallo Lille Dame,
  Ik zou dolgraag het patroon van die leuke poef willen hebben. Heb je dit blad nog? Kun je mij daarmee helpen? 🙂
  groetjes!

  • donderdag, 10 september 2015 om 19:35
   Permalink

   Ik ga van het weekend even op zoek!

Reacties zijn gesloten.

Verleden
 • 2017-11-17 No articles on this date.