Sneak Peek Juli 2013

Eigenlijk is het ook een beetje Monthly Brutsellog Juni 2013 zie ik, de laatste week van juni stond er in de vorige nog niet bij. Dat halen we nu dus even in! Kortom kijk even mee er is namelijk weer genoeg te zien!

Mohnschnecken
Britt had zin om te bakken en we hadden nog een pak’Mohnschnecken’ in de kast staan. Mohnschnecken zijn een soort van Duitse broodjes met klaprooszaad als ik de vertaling mag geloven.

Nieuwe pimps & pearls armband en bedel
Soms moet je jezelf eens verwennen. Ik kocht weer een nieuwe Pimps & Pearls armband en een nieuwe bedel erbij. Zo leuk dit merk en je kan de armbanden heel leuk combineren met andere Pimps & Pearls armbanden.

muurschildering oudenoord
Op de parkeerplaats bij mijn werk stond opeens deze hoogwerker. Er kwam weer een nieuwe muurschildering. Hier is de muurschildering nog net niet af.

muurschildering oudenoord af
Maar na het weekend was de muurschildering wel af. Weer mooi opgefrist zo!

handtekening gizzi erskine
Leuk het kookboek Skinny weeks & Wicked weekends van Gizzi Erskine gesigneerd. Blij mee!

nieuwe wandklok
Onze oude klok had het idee om het afentoe een uurtje vroeger te laten zijn en nee de batterijen waren niet op maar de wijzers waren lam. Dus op zoek naar een nieuwe wandklok. Het werd deze van koekoeksklok naar een ‘Woody Woodpecker’ klok.

nieuwe deurstopper
In de woonwinkel waar we de ‘Woody Woodpecker’ klok hebben gekocht stond ook deze schattige uil. Het is geen kussen of knuffel. Het is een deurstopper, dus een behoorlijk zware ‘knuffel’.

afscheidscadeautje van Gerda
Al een hele tijd zaten we ’s ochtends met een groepje in de trein naar Utrecht. Maar langzamerhand vallen er wat mensen van het groepje af. Het lijkt net het verhaal van de tien kleine negertjes. Eerst ging Piet met pensioen en nu Gerda. Kijk eens hoe lief dit afscheidscadeautje was. Een theezakjeshouder met 2 Merci-tjes, een zakje thee en een kaartje. Piet en Gerda ga ik ’s ochtends missen, maar we zijn nog met zijn drieën over.

corsage britt
En dan is het echt, Britt mocht haar HAVO-diploma halen. Trots, ook als halfmoeder. Ze kreeg een mooie toespraak, een waar ze trots op mag zijn.

bloemen britt
En haar bos bloemen voor haar diplomauitreiking.

haken
Wat doe je als je je verveeld, een beetje prutsen met een haaknaald en wat wol.

gehaakt uiltje
Uiteindelijk werd het dit mini uiltje, aardig gelukt voor iemand die weinig verstand heeft van haken.

slavinken
Zelf slavinken maken, zoveel lekkerder dan gekochte supermarkt-slavinken en eigenlijk heel makkelijk.

uitzicht psb
Dan mag je testen op lokatie. Vlak naast Amsterdam Centraal. Aan de ene kant uitzicht op de sporen en als ik heel goed keek ook op ’t IJ, waar die dag toevallig een groot cruiseschip vertrok.

goodiebag AKO
Op het station in Amsterdam kocht ik nog even snel de Flair & Viva, ik kon de bladen niet kopen waar ik ze normaal koop, vanwege een leuk uitje. In ieder geval kreeg ik bij de AKO op Amsterdam Centraal een zomerse goodiebag bij mijn favoriete magazines. Mooi meegenomen toch en het maakte mij extra vrolijk!

vechtende vogels
Vechtende pimpelmeesjes voor een beetje pindakaas. Leuk gezicht zo in de voortuin van mijn vader.

hema notitieboek
Een simpel grijs HEMA notitieboek opgefleurd met washitape van de HEMA. Misschien nog een beetje druk, maar wel veel leuker.

Jamie tas
Maandag hoorde ik dat ik de zaterdag daarna uitgenodigd was voor de eerste Jamie Magazine foodbloggersdag. Daar zeg je toch geen nee tegen!

fifteen lege keuken
Een lege keuken, nog voor ons groepje aan de gang ging. Ik was ingedeeld bij de Italiaanse pasta workshop en heb dus in de keuken van Fifteen gestaan en gekookt. Een leuke ervaring, kijk hier voor mijn verslag van deze leuke dag.

uitzicht keuken restaurant
En zo kijk je dus vanuit de keuken het restaurant van Fifteen in. Meestal is dat dus andersom wanneer je uiteten gaat.

Lunch fifteen
Wat er gemaakt werd, werd natuurlijk ook opgegeten. Een echt complete Italiaanse lunch buiten op het terras van Fifteen Amsterdam

mijn foto's
Na uitleg over styling en foodfotografie mochten we zelf aan de slag met de camera. Ik heb gefotografeerd met een leentoestel, dat was wel even wennen, maar de foto’s zijn best goed gelukt!

mini pizza
Al het geleerde breng je in de praktijk. De mini pizza die we bij de borrel bij de Jamie Magazine Foodbloggers dag kregen werden dus ook goed op de foto gezet.

barbecue
We hadden nog over van de vorige keer barbecuen, genoeg voor met zijn twee. Kortom de fik er in. Nu kan het nu we een barbecue op kooltjes hebben.

super big mac
Je kan soms overdrijven, maar dit is toch pas een echte Big Mac, 5 hamburgers van de barbecue!

Pizza Ciabattini voordat het de oven in ging
De zon schijnt, dus ook even wat snels in de oven zo na het werk. Het werd dit broodje ingesneden en gevuld met allerlei pizzabeleg. Zo lekker!

Plutas
Echt een groen initiatief deze Plutas.. Deze tas is gemaakt van zwerfparaplu’s, weegt niks en stop je dus zo in je tas. Weg met de plastic tasjes! Lees hier mijn uitgebreide artikel over de Plutas!

bordje bij Lust, eerste gang
Zaterdagavond, met zijn tweeën thuis… op de fiets gestapt en gaan eten bij Lust Veenendaal. Wat hebben we daar lekker gegeten, maar liefst 5 gangen! Heerlijk op het terras. Echt een aanrader, kijk maar wat we verder hebben gegeten in het eetdagboek op Brutsellog.

Kobo Glo en Jabra Revo
Gaaf, een Kobo Glo en een Jabra Revo die ik mocht testen. De Kobo is inmiddels al weer terug, maar wat een leuke e-reader! Het geluid uit de Jabra Revo is ook zo super, even afsluiten van de wereld mooie muziek op de oren en een mooi boek op de Kobo. Heerlijk, het is zomer!

HelloFresh Box
Na afloop van de Jamie Magazine Foodbloggersdag kregen we een enorme ‘foodiedoos’ mee. In deze doos zat ook een bon voor een HelloFresh box. Dat wilde ik weleens proberen. Het werd een dag later dan gedacht bezorgt. Wel makkelijk om het boodschappenlijstje niet te hoeven te bedenken.

Kaartjes maken
Fröbelen met maskingtape van de HEMA en kaartjes van USEM. Best wel een leuk resultaat.

Amsterdam CS
En toen mocht ik naar Amsterdam voor een afspraak. Ja, ik een afspraak. Lekker weer, dus ook even een dagje shopping er aan vast geplakt. Even een foto van het station er aan geplakt, nog steeds is het een bouwput rondom Amsterdam Centraal, maar het station zelf is in ieder geval van buiten uit de steigers.

Marks & Spencer
Marks & Spencer, daar wilde ik persé heen in Amsterdam. Het schijnt namelijk echt iets voor foodies te zijn. Dat is zo, ik wil er nog wel een keer heen, maar dan met vriend en halfdochter. Hier zie je een klein deel van wat er in mijn mandje zat. Lekkere theetjes en ‘tea cookies’ en rare smaken chips zoals de smaken fish ’n chips en beef burger… ben benieuwd!

Gosh make-up
Deze GOSH make-up kreeg ik mee (en nog veel meer leuks). Leuk om uit te proberen!

(135 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.