De Wilden door Marion Pauw

De Wilden door Marion PauwEen boek van Marion Pauw had ik, tot nu dan, nog nooit gelezen. Nou ja, haar kookboek Zonde & Berouw wat ze samen met Tom Kellerhuis heeft geschreven heb ik wel in mijn boekenkast staan. Via verschillende media had ik al gelezen dat haar nieuwste boek, De Wilden, een aanrader was. Dat klopt helemaal! Kortom dat wordt dus meer boeken lezen van haar.

Over het boek: De Wilden
Hoofdpersonage in dit boek is Nani de Jager. Ze is getrouwd, heeft 2 kinderen en een leuke baan. Alleen dan veranderd er alles als zij een slippertje maakt. Haar gezin keert zich tegen haar. Ze vertrekt daarom alleen naar Panama. In de jungle raakt zij haar groep kwijt en ze moet dan alleen zien te overleven.

Gelukkig wordt ze gered en komt zij terecht bij een Indianenstam. Een stam waar geluk niet draait om geld. Nani moet echt leren om weer geduld te hebben. Alleen dan rukt de beschaving op, de regering vindt dat ook deze stam een school moet hebben, dat moet binnen 2 weken want anders worden de kinderen weggehaald zodat zij in de stad naar school kunnen gaan. Nani doet er alles aan om dit te voorkomen. Maar dan blijkt dat er nog veel meer speelt dan alleen een school. Kan de indianenstam nog wel voort blijven bestaan zoals ze eeuwenlang hebben geleefd? Of komt de beschaving ook in dit stukje ongerepte natuur? Als het aan Nani en de Sjamaan ligt niet.

Wat vind ik van het boek?
Meestal lees ik thrillers, omdat er een vorm van spanning inzit waarbij je gewoon door wilt blijven lezen. De Wilden is geen thriller, maar een roman, alleen dit boek heeft toch enige spanning, je wilt eigenlijk wel weten hoe het afloopt met Nani en de indianenstam, maar ook met Nani en haar gezin. Het boek leest snel weg, het verhaal zit logisch in elkaar, ook al heb je een soort van 2 verhaallijnen. Deze verhaallijnen zijn ook een soort van flashbacks naar haar leven met haar gezin die ze in de jungle heeft. Wat ik al eerder schreef, een mooi boek wat je echt moet lezen.

Titel: De Wilden
Auteur: Marion Pauw
Uitgever: Anthos
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789041422132
Genre: Roman
Winkelprijs: 17,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(1 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.