Zelfmaken: Hip Prikbord

plaatjeOm ons witte muur niet meer zo wit te doen lijken ben ik aan het fröbelen geslagen, ik heb zelf prikborden gemaakt. Een middag werk met daarna een leuk resultaat. Ook een prikbord maken?

Wat heb je nodig?
2 vloerplaten, fiberfill, leuke stof, Pattex contactlijm, boor, tacker, duct tape,

Hoe maak je het?
Smeer 2 vloerplaten in met Pattex contactlijm, laat het 45 minuten drogen voordat je beide platen aan elkaar plakt. Let op, vloerplaten zijn van een soort zachtboard gemaakt, het kan dus zo breken.

2 op elkaar
Boor met een kleine boor voorzichtig een gat in de vloerplaat zodat je het later kan ophangen.

aan elkaar geplakt
Nadat je beide platen op elkaar hebt geplakt, heb ik het nog extra verstevigd met duct tape, wat ik op een kleine afstand van elkaar heb geplakt.

vouwen
Knip de fiberfill en het stof uit. Groter dan de vloerplaat. Bevestig eerst de fiberfill. Zet het met wat punaises of duct tape vast en niet het vervolgens vast met een tacker (electrisch niet apparaat)

met fiberfill
Bevestig vervolgens de stof aan de vloerplaat op dezelfde manier als de fiberfill, dus met punaises of duct tape. Zorg uiteraard dat de stof glad is. Niet het weer vast met een tacker.

klaar
Voila, je prikbord is klaar. Hang het op en speld er leuke kaartjes op. Zelf heb ik gekozen voor een ‘knuffelbaar’ zebrastofje, maar je kan nog veel meer kanten op met bijvoorbeeld een naturel linnenstofje of juist een lekker druk katoenen stofje.

(555 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-17 No articles on this date.