Sneak Peek Mei 2013

Kijk mee wat er deze maand bij Brutsellog is gebeurt. Genoeg!

Histor witte muurverf
Een aantal vrije dagen, dat betekende verven of eigenlijk witten. Een tijdje terug hadden we al nieuwe meubeltjes, maar nog geen tijd gehad om de muren te doen en ook al roken we niet het was hard nodig. Een open keuken, kaarsjes aan hebben toch wel effect op het wit. Twee dagen en de benedenverdieping was klaar (inclusief plafond) en dat hebben we wel gevoeld aan onze spieren.

Flevolicht lampenkap
Op onze oude lampen waren we uitgekeken, dus op zoek naar nieuwe lampen. Bij IKEA waren we niet geslaagd, daar kwamen we vandaan met fleurige kussenhoesjes, dus op naar een volgende lampenwinkel. Bij Flevolicht vonden we deze lamp, heel veel kleurtjes, gebreid en past precies bij de kussenhoesjes.

Visitekaartje van Chalet Gruyère
Veel te lang geleden was het dat we in België bij onze vrienden van Chalet Gruyère waren geweest, zo kwam er onder andere een hernia van Michel en een onverwachte sneeuwbui tussen. Gelukkig kwam er deze keer niets tussen, het verven ging eigenlijk allemaal voorspoedig en daarom lekker richting het zuiden van België getrokken waar we uiteraard hartelijk werden verwelkomt.

Albert Heijn Kroningsmunten
Deze kroningsmunten van de Albert Heijn zijn denk ik niet zo’n grote hype geweest rondom de kroning op 30 april. We kregen ze namelijk bij het afrekenen van de boodschappen er bij. Altijd leuk, al valt Sinterklaas dan best wel vroeg zo in mei met die chocolademunten.

ijsjes van Tamminga
Voor een fröbelproject allerlei materiaal gekocht, onder andere stofjes bij een leuk stoffenwinkeltje in Veenendaal, Emma’s Stoffenkraam. Laat nu net in die straat ijssalon Tamminga zitten en laat ook nu net de zon schijnen: tijd voor een ijsje!

Rudolph Kookt kookboek
In Oost-Europese landen heeft hij de status van een popster, hier in Nederland zijn we toch nuchterder. 24Kitchen, waar hij eigenlijk de bedenker van is en programma’s op heeft, kan ik nog niet ontvangen, wel de nagesynchroniseerde versie via de satelliet, niet om aan te horen dat Nederlands en Bulgaars door elkaar. Met dit kookboek, Rudolph kookt, kan ik toch stiekem alvast een beetje genieten van de recepten van Rudolph van Veen.

prikbord
Een paar dagen vrij, lekker hobbyen. Voor onze pas geverfde muren heb ik drie prikborden gemaakt met een leuk zebravelletje. Klinkt vrij heftig dat zebravelletje maar het resultaat mag er wezen. Nu nog leuke dingen er op prikken!

laura's bakery boekjes
Bij de Action heb ik deze boekjes van medeblogger Laura van Laura’s Bakery gekocht. Zeg nu zelf voor 1,49 per deel kan je het toch niet laten liggen?

mislukte brownies
Tijd om te bakken. Ik dacht brownies te maken maar dan met een ander recept. Helaas mislukt, het was nog veel te smeuïg, het was bijna lopend terwijl de buitenkant goed leek. Toch nog wat kunnen redden door het opnieuw in de oven te doen.

volkorenbrood
Brood bakken, normaal doet Michel het in het weekend, maar nu was echt alles op. Laat nu net in de FoodWeLoveBox een zakje volkorenmeel en een zakje gist van Hartog Amsterdam zitten. Tijd om mijn brood te bakken en gelukt!

Varen
De varen in onze tuin doet het weer. Ooit meegelift met een vetplantje die ik kreeg van mijn vader en nu elk jaar heb ik er een varen bij. Echt natuur dus!

stuk wraptaart
Op verschillende blogs kwam het al langs, de wraptaart. Zo’n wraptaart maken leek me echt leuk om te maken, aldus gedaan. Het smaakte heerlijk en komt zeker nog eens in de herhaling!

fietsen mountainbike
Al veel te lang niet meer gedaan, maar eindelijk eens de mountainbike uit de schuur gehaald en samen met Michel een stukje gefietst. Gelukkig hield mijn schouder het uit, op de een of andere manier heb ik daar tijdens het mountainbiken meer last van dan tijdens een normaal fietstochtje.

bobby punk
Het hondje van mijn vader, Bobby! Favoriet eten: lange vingers van mij. Hoe ouder, hoe gekker, dat gezegde geldt ook voor kleine honden.

kip pesto dumplings
Dit had ik nog nooit gemaakt, maar het zag er zo lekker uit. Een soort van deegbolletjes in een pestosaus. Uiteraard weer lekker anders gemaakt dan het hoort, maar nog steeds net zo lekker.

Deel van goodiebag bazaar
Zoals nog meer foodbloggers was ook ik uitgenodigd voor de zintuigensafari op de Oosterse Markt in Beverwijk. Met Pierre Wind werden we langs allerlei kramen gegaan vol kruiden, specerijen, groenten en andere lekkernijen. Op de foto zie je een deel van de goodiebag die we onderweg, tijdens de safari, steeds voller werd.

koriander snijden
In de goodiebag zat ook een bosje koriander. Ik kon dat niet alleen gelijk gebruiken, dus wat doe je dan? Ik heb de koriander fijngesneden, verdeeld in plastic boterhamzakjes en vervolgens ingevroren. Handig toch?

Vissen station Driebergen-Zeist

Vissen station Driebergen-Zeist
De plaatjes hierboven heb ik genomen in de tunnel onder de sporen bij het Station Driebergen-Zeist. Elke keer als ik hier ben, en dat is niet zo vaak, verwonder ik me dat het zo mooi geschilderd is. Op de planning staat dat het station verbouwd gaat worden, het tunneltje en dus ook de muurschilderingen zullen gaan verdwijnen, dus geniet er nog van zolang het nog kan!

Nijntje op de Uithof
En dan loop je tussen de regenbuien door op de Uithof en dan zie je een Nijntje, vlakbij de busbaan en het konijntje bleef gewoon poseren.

De Gehacktbal van de Vegetarische slager
Al een hele tijd was ik op zoek naar het vlees van de Vegetarische Slager, alleen kon ik het nergens vinden. Het is dan wel te koop bij de Jumbo, maar net als ik er was was het schap leeg. Maar nu eindelijk, de gehacktbal gevonden. Wat ik er vind? Lekker, eens wat anders dan echt vlees.

(21 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.