Deense Misdaadserie: Dicte

Deense Misdaadserie: DicteNa al die Engelse misdaadseries ben ik ook dol op Scandinavische series zoals Borgen, wat helaas na 3 seizoen stopt, The Bridge, waar geruchten overgaan dat er een tweede serie aankomt en nog veel meer die je in eerdere blogposts ook wel voorbij hebt zien komen. Een nieuwe serie in dit rijtje is Dicte, een crimeserie van Deense makelarij.

Over Dicte

Dicte is een tiendelige Deense misdaadserie gebaseerd op de boeken van Elsebeth Egholm. De hoofdpersoon in de serie is Dicte. Dicte is begin 40, net gescheiden en verhuisd van Kopenhagen naar haar geboorteplaats Aarhus samen met haar dochter Rose. Ze vindt daar een baan als misdaadverslaggever. Bij één van haar eerste klussen als journaliste, vindt ze tijdens een rel rondom een discotheek bij toeval een lijk. Het meisje bleek zwanger te zijn, alleen het kind zat niet meer in haar buik. Dit is het begin van een zoektocht naar illegale praktijken rondom draagmoederschap. Als journaliste komt Dicte sneller achter dingen dan de lokale recherche en dat is toch een grote ergernis van de politie. Uiteindelijk werken Dicte en John Wagner, rechercheur, toch zo’n beetje samen om tot een ontknoping te komen van de zaken. Ondertussen heeft Dicte thuis ook zelf problemen. Haar dochter Rose is helemaal niet blij met de verhuizing naar Aarhus, haar ex-man Torsten probeert haar te versieren en dan nog haar verleden met een ongewenste zwangerschap.

Meer:

Dicte wordt sinds begin dit jaar, 7 januari 2013 om precies te zijn, uitgezonden op de Deense televisiezender TV2. Elk verhaal, of eigenlijk boek, bestaat uit twee afleveringen van ongeveer 45 minuten. De eerste serie bestaat zoals ik al eerder schreef uit 10 delen en is dus gebaseerd op 5 boeken. Dicte wordt gespeeld door Iben Hjejle, haar tegenspeler is Lars Brygmann, hij speelt de rol van rechercheur John Wagner. Wat ik zelf wel grappig vind is dat je steeds meer Deense acteurs leert kennen, zo speelde Lars Brygmann een rol in Borgen. In juni verschijnt Dicte op dvd!

Bekijk hieronder de trailer van Dicte (zonder ondertiteling):

(73 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.