Sneak Peek April 2013

Ook april is weer zo’n beetje omgevlogen! Eigenlijk is er deze maand weinig spannends gebeurt, gewoon werken, bloggen en noem maar op. Wel is april een beetje een maand van veranderingen privé, qua land en qua blog, zo ga ik een ‘trein-collega’ vanaf volgende maand niet meer zien, hebben we sinds vandaag een koning in plaats van een koningin en heb ik wat nieuwe onderdelen op Brutsellog Lifestyle geïntroduceerd zoals de Brutsellog Favourites en de categorie Natuur.

Dick Bruna plaatje
Dit kwam ik onderweg naar mijn werk tegen, ik vond het eigenlijk best een goede tekst: ‘Het is nooit te laat om op tijd te komen!’. Het is bedoeld voor de leerplicht, maar eigenlijk geld het toch ook voor de rest van het leven, toch?

Aardbeienplantje
Dit aardbeienplantje zat in de Culiperslunch goodiebag, het was een cadeautje van Willem & Drees. Het is een echte Lambada aardbeienplantje van de befaamde aardbeienacademie van Jan Robben. Zelf heb ik een mini-tuintje op het noorden, vergeet ik het plantje waar te geven en noem maar op. Gedoemd om te mislukken. Daarom is het plantje richting mijn vader gegaan, hij heeft vaker aardbeienplantjes gehad dus het plantje zal nu wel groot worden. Straks kan ik dan natuurlijk wel van een paar van die lekkere aardbeien gaan genieten.

Paasstol rijzen
Wat is het nu, paasstol of kerststol? Deze keer een paasstol, net voor de Paasdagen gemaakt. Hier zie je het deeg nog even rijzen (en dat was erg goed gelukt)

Paasstol
Et voila, de paasstol is klaar. Het is weer een flinkerd geworden! In ieder geval geniet tijdens het paasontbijt.

Flow naar buitenboek
Vooraf dacht ik eigenlijk dat ik deze Flow Special deze keer niet zou kopen. Toch gedaan, en wat is het eigenlijk een leuke special, het Flow Naar Buiten-boek. Het gaf mij in ieder geval inspiratie voor een nieuw blogonderdeel ‘Brutsellog Natuur’. Kortom meer variatie op Brutsellog Lifestyle.

Narcissen
Op weg naar het werk in een miniperkje deze narcissen tegengekomen tijdens de eerste koude dagen van april, het voelt dan toch wel een beetje of lente toch gaat beginnen.

Kneipp Nature Kids
Bij de buren lag weer een leuk pakketje met Kneipp Nature Kids producten. Zo grappig badzout wat je badwater groen kan kleuren!

Boom bijna in bloei
De boom in mijn vaders tuin begint dan toch echt in bloei te raken, nog even en dan is de boom helemaal roze. Kom maar op met de warme dagen.

mini pita's
Lunch, met mini pita’s van Nina Bakery. Handig zo als lunch voor alleen mijzelf!

Puur Natuur Alain Ducasse
Opeens achtervolgt het woord natuur mij, nou ja het valt meer op nu ik met mijn ‘weekendblog’ Brutsellog Natuur ben begonnen. Dit is overigens mijn eerste kookboek van Alain Ducasse, dé bekendste kok van Frankrijk.

gehaktballetjes maken
Het blijft elke keer weer een klusje, gehaktballetjes draaien. Het resultaat was uiteindelijk het ‘draaien’ waard.

Allerhande met Mini Hertog Ijs
Na het boodschappen doen even lekker de Allerhande doorbladeren met een klein bakje Hertog IJs erbij, er zijn ergere dingen op de maandagavond.

Aardbeienplantje 2 weken later
Twee weken nadat ik mijn Lambada aardbeienplantje van de Culiperslunch in goede handen heb gegeven, hangt het buiten, lekker in het zonnetje. Dat heeft al zijn uitwerking want het aardbeienplantje is al flink gegroeid.

kip kerrie wrap
Tijdens een workshop van het werk op een andere locatie, werden er tijdens de lunch onder andere wraps geserveerd. Een vond ik zo lekker, die wilde ik thuis uitproberen en het is gelukt!

pizza cupcakes 1
Ik had ze al wel eens vaker gemaakt, pizza cupcakes. Je kan er van alles in doen, meer dan op een pizza!

pizza cupcakes 2
Het resultaat van de Pizza Cupcakes, best goed gelukt!

hot chicken geulhof
Even een dagje naar Zuid-Limburg om de Amstel Gold Race te bekijken. We stonden vlakbij restaurant De Geulhof en hadden nog niet geluncht. Heerlijk een broodje hot chicken gegeten. Onverwachts kwamen precies na de lunch de wielrenners nog eens langs.

ijsje gulpen
Tijdens de Amstel Gold Race hadden we bijzonder goed weer, tijd om een echt Italiaans ijsje van La Bruchetta te eten in Gulpen.

uitzicht
Uitzicht vanaf de Gulpenerberg, lijkt echt niet op het ‘platte’ Nederland.

dubbelkop
Had je hem al gezien de 2 euro dubbelkop met Beatrix en Willem Alexander? Toevallig had mijn vader er een gekregen.

bloesemboom
Twee weken geleden maar hier en daar een bloemetje, nu helemaal vol met bloemen, wat zon en een beetje regen kunnen doen!

aardbeienplantje
Weer een weekje later, het Culiperslunch aardbeienplantje!

Pierre Marcolini bonbons
Mijn afdeling bestond begin dit jaar 10 jaar, nu pas tijd voor een feestje, een borrel en een etentje met partners erbij. Tijdens het etentje kregen we als verrassing nog deze bonbons uit Brussel van Pierre Marcolini. Erg lekker!

flow en culinaire saisonnier
Na het etentje lag toen ik ’s avonds laat thuis kwam de Culinair Saisonnier, samen met de Flow die ik een dag later heb gehaald weer heerlijk leesvoer.

bloesem van de boom
Dan kom je thuis en staat het boompje opeens in volle bloei! Ziet er zo mooi uit met een zonnetje er op.

aardbeienplantje met bloesem
Ook het aardbeienplantje heeft het goed op zijn oppasadres, het eerste bloempje ziet er al in!

food we love box
Nog zo’n verrassing de Food we love box, wat een lekkere dingen zitten daar in!

Postzegel Juliana 1973
Voor Michel’s vader moest ik bij iemand postzegels ophalen, dan is het altijd leuk om even te neuzen in die postzegels. Ik kwam daarbij deze postzegel uit mijn geboortejaar tegen met toenmalig koningin Juliana en wat past dat toch goed bij dit jaar waarin Koningin Beatrix afscheid neemt en Willem-Alexander koning wordt.

(37 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.