Het Chalet door Suzanne Vermeer

Het Chalet door Suzanne Vermeer
De laatste tijd lees ik weinig boeken. Tijd dus om mijn e-reader mee te nemen in de trein, zo zwaar is het niet en mijn tas groot genoeg. Kortom tijd om weer eens wat te lezen. Deze keer koos ik voor het laatste boek van Suzanne Vermeer: Het Chalet. Dit is het eerste boek wat niet meer door Paul Goeken is geschreven, maar door een andere schrijver (of schrijfster?). De uitgever laat vooralsnog niet weten wie er nu achter het pseudoniem van Suzanne Vermeer schuil gaat.

Het boek: Het Chalet

Het Chalet is, net als de andere boeken van Suzanne Vermeer, een thriller met een vleugje vakantie. In dit boek gaat de reis naar IJsland. Een niet zo’n bekende bestemming. Het hoofdpersoon in dit boek is Sara. Sara en Annelies zijn hartsvriendinnen, maar dan emigreert Annelies met haar echtgenoot Wim naar IJsland om eigenlijk hun huwelijk te redden. Het contact tussen Sara en Annelies verwatert enigszins, dus het wordt hoog tijd om op bezoek te gaan. Tijdens de twee weken die Sara en haar vriend René op Het Chalet van Annelies en Wim doorbrengen gebeuren er vreemde dingen. Het huwelijk tussen Wim en Annelies is nog steeds niet zoals het hoort te zijn. Ook gebeuren er spontaan vreemde dingen zoals planken van een steiger die opeens los zitten, een deur van de sauna die klemt en de verdwijning van de zwangere huishoudhulp Bjørk. Wie zit er achter? Sara wil er achter komen, maar wil zij het allemaal wel weten?

Wat vond ik van het boek?

Het is weer een boek helemaal in de stijl van de eerdere boeken van Suzanne Vermeer. Alleen vond ik dit boek best voorspelbaar. Eerst is het een beetje een kabbelend verhaal en pas op het einde wordt het spannender. Heeft het een verrassend einde. Nee niet echt, alleen de rollen van logé Ymke en Tessa, de vrouw waarmee Wim vreemdging, vind ik ietwat vreemd.

Titel: Het Chalet
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789400501980
Genre: thriller
Winkelprijs: 17,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(2 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-18 No articles on this date.