Dagboek van een Aardbeienplantje! Niet zomaar een aardbeienplantje maar een enig echt aardbeienplantje van Jan Robben. Om preciezer te zijn een Lambada aardbeienplantje. De Lambada aardbei staat bekend om zijn uitzonderlijke smaak, duidelijk meer smaak dan veel andere aardbeiensoorten. Dit ras wordt ook veel gebruikt door banketbakkers. In ieder geval hoop ik dat mijn plantje ook van die lekkere aardbeien gaat geven, maar dat duurt nog even. Daarom neem ik je in dit artikel mee in de ontwikkeling van het aardbeienplantje.

28 juni 2013

mini aardbeitje
Er zit weer een aardbeitje aan mij. De allereerste aardbeien waren al ‘gejat’ door de vogeltjes, en nu blijven mijn aardbeitjes maar heel klein. De andere aardbeienplantjes die hier om me heen staan hebben al wat oogst opgeleverd, ik nog niet. Misschien ben ik dan toch een laatbloeier.

7 juni 2013

Groeiende aardbeien aan aardbeienplantje
Groeien maar! In het zonnetje lukt het prima om te groeien, daarna nog roder worden en dan klaar om te eten!

31 mei 2013


Aardbeien aan het aardbeienplantje
Wat een beetje zon al niet kan doen! Ik word zelfs al een beetje rood. Jammer genoeg heb ik de afgelopen dagen wel een beetje last gehad van de koude ’s nachts, maar ik blijf mijn best doen om lekkere aardbeien te produceren.

17 mei 2013


Aardbeien aan het aardbeienplantje
Kijk eens! Bijna 14 dagen later en het begin is er! De bloemen hebben plaatsgemaakt voor mini-aardbeien. De aardbeien zijn nog erg klein en heel groen. Een beetje zon zou fijn zijn om de aardbeitjes te laten groeien en rood te laten kleuren.

5 mei 2013


aardbeiplantje met bloemen
Geen koningin meer maar een koning, dodenherdenking, bevrijdingsdag. Jeetje wat veel. Uiteraard doe ik nog steeds mijn best om te groeien en zie hier mijn bloemetjes bloeien nog uitbundiger. Wat je op de foto’s niet ziet zijn mijn eerste blaadjes, die al een stuk groter zijn geworden, het paste gewoon niet meer op de foto! Ook zie je dat ik probeer om nog meer blaadjes te kweken. Enne pst… ik groei veel harder dan mijn broertjes en zusjes van een totaal ander ras!

26 april 2013


aardbeienplantje met bloesem
Een maand later en al een eerste bloempje! Mijn oppasser heeft waarschijnlijk vast wat Spaanse zon meegenomen van zijn korte vliegtrip naar Malaga. Ook ben ik weer een flink stuk gegroeid, als echte lambada komt het vast goed met mij!

19 April 2013


aardbeienplantje
Zon en een beetje regen doen groeien! Na een week al weer een stuk groter. Volgens mij gaat het wel goed komen met mij. Het is nog wel steeds oppassen voor vorst, de ijsheiligen zijn nog niet geweest en welke vijanden krijgen we daarna? Vogeltjes?

12 April 2013


Aardbeienplantje 2 weken later
Tijdens het vriesweer heb ik steeds binnen gestaan in een koele ruimte, nu de vorst een beetje weg was mocht ik voor het eerst naar buiten. Al een beetje gegroeid en blij met meer ruimte om te wortelen.

29 Maart 2013


Aardbeienplantje
Natuurlijk kan Brutsellog zelf voor mij, het aardbeienplaantje zorgen, maar dat heeft ze uitbesteed aan haar vader. Hij heeft groenere vingers en een veel beter plekje voor mij. Kortom op reis in de auto naar mijn nieuwe woonplaats.

25 Maart 2013


Nog in de tas vanaf de culiperslunch
In de goodiebag van de Culiperslunch zat ik, het aardbeienplantje, aangeboden namens Willem & Drees. Samen hebben ik en mevrouw Brutsellog al een flinke reis gemaakt. Vanuit de Kookfabriek in Amsterdam al lopend naar het station, vervolgens een treinreis en nog een fietstochtje. Uiteraard heb ik de hele reis overleeft. Alleen wie moet er voor mij gaan zorgen?

Het dagboek van een aardbeienplantje is nog steeds niet af. Er komen nog meer foto’s en verhalen!

0
(Visited 20 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *