Onze Taal app

Onze Taal appEen cursus Nederlands is dat nodig? Kennelijk wel, er veranderen zoveel regels in de Nederlandse taal en er komen ook zoveel nieuwe woorden bij. Hoe moet het allemaal ook alweer? Via het werk kregen we een cursus Nederlands die ons hielp met vervoegingen van Engelse werkwoorden en waar moet ook al weer het streepje in bijvoorbeeld kant-en-klaarmaaltijden? Eerst even goed voorbereiden, dat kon perfect met de nieuwe app van Het Taalgenootschap Onze Taal: de Onze Taal app.

Onze Taal app
Al meer dan 15 jaar geeft het Taalgenootschap Onze Taal taaladviezen via hun site. Deze site werd steeds meer bezocht door mobiele internetters. Tijd voor een app! Op deze app zijn ongeveer 2000 adviezen te vinden over punten, komma’s, grammatica en spelling. Verder staat er in de app meer informatie over de herkomst van woorden en uitdrukkingen, is er dagelijks vers taalnieuws en zie je de populairste ‘taalvragen’ op een rij.

Wat heb ik eraan gehad?
Dat zo’n cursus Nederlands nodig was bleek al snel, hoe vaak vertrouw je niet op je spellingscontrole. Alleen die spellingscontrole kijkt alleen maar per woord of je iets goed hebt geschreven, maar of de zinsopbouw klopt niet. In dit artikel zullen ook de nodige taalfouten staan. In ieder geval hielp de app van Onze Taal mij alvast met wat Engelse werkwoordvervoeging, vooral door de duidelijke uitleg. Een vervoeging van een Engels werkwoord is net even anders dan de vervoeging op het Nederlandse werkwoord. Ook het hun/hen probleem is eigenlijk heel simpel. Je moet het alleen even duidelijk uitgelegd krijgen en dat doet deze app zeker. Onze Taal app is bedoeld voor als je het even niet meer weet qua Nederlandse taal, want echt zo heel makkelijk is onze taal helemaal niet.

Verkrijgbaarheid
De Onze Taal app is gratis verkrijgbaar voor Android en Apple iOS.

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-11-13 No articles on this date.