De Zielenbreker door Sebastian Fitzek

De Zielenbreker door Sebastian FitzekNaast de boek van schrijfster Jodi Picoult ben ik ook dol op de boeken van Sebastian Fitzek. Zijn boeken zijn psychologische thrillers en denk je te weten hoe het allemaal zit, dan is het toch net weer helemaal anders.

Het Boek: De Zielenbreker

Drie vrouwen verdwijnen spoorloos, als ze worden teruggevonden hebben ze een briefje in hun hand maar zijn ze psychisch gebroken. Ze zijn alsof ze in coma zijn, niet meer bewust van hun omgeving. Degene die dit op zijn geweten heeft heeft slechts een week nodig om de levens te verwoesten. Opeens stoppen de ontvoeringen … Voor de kerst wordt de Zielenbreker (zoals hij genoemd wordt in de pers) weer actief. Artsen concluderen dat zij hem onwetend hebben binnengelaten, maar is hij een patiënt of een medewerker? De kliniek wordt volledig geïsoleerd van de buitenwereld door een sneeuwstorm, niemand kan ontsnappen voor de Zielenbreker.

Wat vind ik van het boek?

Heerlijk dit boek, hier wilde ik maar in blijven lezen. Het boek is apart geschreven. In een soort heden en verleden. Een hoogleraar psychiatrie neemt een aantal studenten mee in een baanbrekend experiment door hen de casus van de zielenbreker te laten lezen. Zo maak je eigenlijk deel uit van het experiment. Je leest de casus mee over de schouders van de studenten.

Wie is Sebastian Fitzek

Sebastian Fitzek is een Duitse schrijver, geboren in Berlijn, 1971. Hij studeerde rechtswetenschappen en werkt als journalist voor radiostations en tv-zenders. Eerdere boeken van zijn hand zijn De Therapie, De Gijzeling en De Wreker.

Titel: De Zielenbreker
Auteur: Sebastian Fitzek
Uitgever: De Fontein
Verschijningsjaar:
ISBN: 9789026128783
Genre: Psychologische Thriller
Winkelprijs: 9,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(10 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 gedachten over “De Zielenbreker door Sebastian Fitzek

  • woensdag, 6 februari 2013 om 21:34
    Permalink

    Dan moet je zeker ook zijn nieuwste boek, De ogenverzamelaar, gaan lezen! Deze lees ik nu en ook net zo bloedstollend als zijn andere boeken!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.