Het Tere Kind door Jodi Picoult

Het Tere Kind door Jodi PicoultEens in de zoveel tijd lees ik een boek van Jodi Picoult, niet allemaal achter elkaar want haar boeken zijn nogal dragen veel maatschappelijke kwesties aan, die aangrijpend zijn. Het zouden ware verhalen kunnen zijn.

Het boek: Het Tere Kind

Het boek draait om Charlotte O’Keefe zij heeft twee kinderen, Amelia uit een eerder huwelijk en Willow uit haar huwelijk met Sean. Willow is geboren met de ‘broze botten ziekte’, hierdoor kan zij gemakkelijk iets breken. Door een vervelend voorval in Disneyland, waarbij zij onterecht worden beschuldigd van kindermishandeling raken Charlotte en Sean in geldnood. Zij proberen een schadevergoeding te krijgen van de personen die hen onterecht hebben beschuldigd. Dit gaat volgens hun advocaat niet lukken. Eigenlijk had Willow nooit geboren mogen worden, artsen hadden al op echo’s kunnen zien dat zij aan deze ziekte lijdt. Er volgt een vervelend proces, het grootste probleem is dat de gedaagde, de verloskundige, Charlotte’s beste vriendin is. Het hele proces leidt tot problemen met Sean, Amanda en Willow. Krijgt de familie de schadevergoeding?

Wat vind ik van het boek?

Net als andere boeken van Jodi Picoult word ook Het Tere Kind geschreven uit verschillende oogpunten, vanuit onder andere Charlotte, Sean, de advocaat, haar vriendin en Amelia. Dat maakt soms dat het boek moeilijk te volgen is. Je moet er echt in zitten. Grappig om te weten is dat Charlotte, voordat zij de volledige zorg van Willow op zich nam, patissier van beroep was.

Wie is Jodi Picoult

jodi Picoult schreef al eerder Het Verdwenen Meisje, Negentien Minuten en De Bekering. Als geen ander weet zij maatschappelijke onderwerpen aan te snijden.

Titel: Het tere kind
Auteur: Jodi Picoult
Uitgever: The House of Books
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789044332506
Genre: Roman
Winkelprijs: 18,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-12 No articles on this date.