Het Kraaienmeisje door Jerker Eriksson & Hakan Sundquist

Het Kraaienmeisje door Jerker Eriksson & Hakan SundquistOp Twitter zag ik een tweet voorbij komen dat Het Kraaienmeisje van schrijversduo Jerker Erikson en Hakan Sundquist het lezen waard was. Een thriller met een verrassende ontknoping, of is het eigenlijk wel een ontknoping? Het Kraaienmeisje is namelijk het eerste deel van drie delen.

Het Kraaienmeisje gaat over hoofdinspecteur Jeanette Kihlberg. Bij een metrostation in Stockholm wordt een gemummificeerd lijk gevonden van een jongen. Jeanette Kihlberg wordt op deze zaak gezet. Zij tast volledig in het duister, er is geen enkel aanknopingspunt te vinden. Niet veel later worden er steeds meer lijken gevonden. Wat gebeurt er? Hoe kan het lijk zo gemummificeerd raken? Wie zijn deze mensen? Ondertussen lees je ook het verhaal van psychotherapeute Sofia Zetterlund. Zij raakt helemaal gefascineerd van haar patiĆ«nte Victoria Bergman. Victoria is in haar jeugd mishandeld en misbruikt en daardoor ernstig beschadigd. De verhalen van Jeannette en Sofia komen bij elkaar wanneer het lichaam van een van Sofia’s patiĆ«nten wordt gevonden, ook gemummificeerd. Door dit ene aanknopingspunt gaan Jeannette en Sofia samenwerken en komen tot de conclusie dat Victoria wellicht de dader kan zijn. Maar is het wel waar?

Het Kraaienmeisje is inderdaad een boek wat je meeneemt in het verhaal. Het duurde alleen wel even voordat ik in het verhaal zat. Dit kwam door verschillende verhaallijnen doorelkaar: die van Jeanette, Sofia en de dader. Je moet dus eigenlijk niet gestoord worden tijdens het lezen. In ieder geval ben ik wel benieuwd naar het tweede deel van deze trilogie. Ik ben benieuwd wat er verder gaat gebeuren met Jeanette en Sofia.

Titel: Het Kraaienmeisje
Auteur: Jerker Eriksson & Hakan Sundquist
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789023471332
Genre: Literaire Thriller
Winkelprijs: 19,90
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(6 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.