Blauwe Maandag door Nicci French

Blauwe Maandag door Nicci FrenchVan Nicci French heb ik zelf eigenlijk weinig gelezen, misschien een of twee boeken. Kortom het werd weer eens tijd om wat van dit schrijversduo te lezen. Ik koos voor het boek Blauwe Maandag. Blauwe Maandag is het eerste deel van het schrijversduo Nicci French met Frieda Klein in de hoofdrol.

Over Blauwe Maandag

Frieda Klein is een psycho-analitica in Londen. Frieda weet zeker dat alles wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar dan verdwijnt een kind, een kind wat beschreven is door één van haar patiënten. Is haar patiënt de dader? Is alles wel zo controleerbaar als het allemaal lijkt te zijn? Frieda moet en zal de zaak oplossen, of het nu wel of niet mag van de recherche. Hoofdinspecteur Karlsson komt er achter dat de zaak veel lijkt op een zaak van tweeëntwintig jaar eerder waar een meisje plots verdween en nooit meer terug kwam. Is er een verband? Nog belangrijker wordt het jongetje terug gevonden en is haar patiënt wel zo onschuldig als hij lijkt?

Wat vind ik van het boek?

Blauwe Maandag is het eerste deel uit een geplande achtdelige serie rondom Frieda Klein. Het tweede boek, dinsdag is voorbij, is inmiddels ook verschenen. Het boek begint langzaam met verschillende verhalen door elkaar. Op een gegeven moment komt de snelheid en de spanning er in en wordt het toch nog een fijn boek om verder te lezen. De ontknoping is verrassend.

Titel: Blauwe Maandag
Auteur: Nicci French
Uitgever: Anthos
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789041414649
Genre: Literaire Thriller
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.