Aan Niemand Vertellen door Simone van der Vlugt

Aan Niemand Vertellen door Simone van der VlugtBoeken van Simone van der Vlugt heb ik al vaker gelezen. Spannend, maar niet altijd het wauw-gevoel bij het lezen van haar boeken. Haar nieuwste boek, Aan niemand vertellen, heb ik nu net gelezen. Men zegt dat het een serie boeken gaat worden rondom Lois, een jonge rechercheur Moordzaken van de afdeling Noord-Holland Noord.

Over Aan Niemand Vertellen

Lois woont in haar eigen appartement in het centrum van Alkmaar, heeft een zus die een rijke man aan de haak heeft geslagen en een leuke, uitdagende baan. Op een novemberavond wordt een lijk van een man gevonden, wat nog al een bizarre zaak blijkt te worden. Het slachtoffer, David Hoogland, was een basisschoolleraar met een leuke vriendin en niets op zijn kerfstok. Al snel wordt een tweede en zelfs een derde lijk gevonden. De enige connectie is Tamara, een vrouw zonder achternaam. Wie is zij en wat heeft zij met de drie slachtoffers te maken?

Wat vind ik van het boek?

Het boek leest snel weg, snel taalgebruik en een duidelijke verhaallijn. Het verhaal lijkt veel op Nederlandse televisieseries. Een verhaal en eigenlijk weinig achtergrond. Je leest wel iets over de moeilijke jeugd van Lois, maar dat versterkt het verhaal niet echt. Waar Simone van der Vlugt wel goed in is is om in de huid te kruipen van de dader, met haar wisselende buien en dergelijke. Voor de fans van Simone van der Vlugt is dit natuurlijk een mustread, zelf vind ik het zo zo, maar wie weet een volgend boek in deze serie.

Titel: Aan Niemand Vertellen
Auteur: Simone van der Vlugt
Uitgever: Anthos
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789041421470
Genre: Literaire Thriller
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-22 No articles on this date.