Logo Horecava 2013Gisteren ben ik op de valreep nog naar de Horecava geweest, ik kon op het laatste moment een dag vrij krijgen, januari is bij ons gelukkig nog geen drukke periode. Hier wilde ik al zo lang heen, ik had het ooit als nieuwsitem in het journaal gezien en dat was iets wat op mijn to-do list moest komen. Dankzij Saisonnier kon ik nu echt, samen met een leuke Horecava-NS actie kon ik ook goedkoop met de trein naar de Amsterdam RAI. Natuurlijk wil je weten wat ik allemaal heb beleefd?

De Horecava 2013

De Horecava is een vakbeurs voor foodprofessionals. Het is een vakbeurs om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen. Je ontdekt nieuwe producten, diensten, services en technologie├źn en het is natuurlijk de plek om te netwerken met je leveranciers en met je vakcollega’s. De Horecava werkt met verschillende thema’s: Puur, Nachtleven, Hotel, Fastservice, Terras en Innoveer. De namen van deze thema’s zeggen natuurlijk al genoeg, alle aspecten van de horeca kan je terugvinden op de Horecava.

Wat heb ik gedaan op de Horecava

Rond half 12 kwam ik aan bij de Amsterdam RAI, waar de Horecava elk jaar gehouden wordt. Rijen stonden voor de toegangspoorten, hele schoolklassen waren er vandaag, het scannen ging vlot en ik had snel al de toegangsbadge. Ik ben begonnen in hal 11, al voordat ik de hal in ging kreeg ik heerlijk Italiaans ijs van Senso Gelato, een bolletje crema tartufo, echt heel erg lekker. Hal 11 bleek echt een hal te zijn waar je kon proeven. Van foccacia, appelflappen, gebak, koeken, zuivelproducten koffie en thee noem maar op of je kon het wel proeven, kleine hapjes weliswaar maar dat is juist fijn. In deze hal heb ik bij Heinz nog een gepersonaliseerde fles tomatenketchup gemaakt voor mijn vriend. Ook heb ik hier de makers van Saisonnier, Norbert, Carine en Joost gezien (niet gesproken).

Senso Gelato ijs Senso Gelato Crema Tartufo

In een andere hal, de fastservice heb ik echt iets heel speciaals gegeten de Hot Escargot slakkenkroket, ja echt waar een slakken-kroket! Dat ik ooit een slakken zou eten had ik dus echt nooit gedacht. Het was overigens best lekker. Ergens heb ik ook een Thais soepje geproefd en even heerlijk genoten van een Magnum Classic. Verder natuurlijk door het ‘Nachtleven’ gelopen en door de hal met allerlei horeca-benodigdheden van complete professionele keukens, de inrichting tot de tafeldekking was er te ontdekken. Een van de laatste hallen die ik heb bezocht was de themahal Puur. In deze hal stonden leveranciers met zoals het thema eigenlijk al aangeeft biologische producten van dichtbij. Dit wordt absoluut een trend in de horeca!

En wat viel me op?

In de Amsterdam RAI was ik wel eens vaker geweest, ooit bij de Huishoudbeurs en zelfs ook wel eens de AutoRAI, dus ik kende de hallen al wel. De hallen waren gelukkig niet zo druk, op het moment dat ik er was, zoals je het weleens hebt op de Huishoudbeurs, ook geen trolleys en dat soort dingen (een verademing eigenlijk). Het viel me op dat er echt veel verschillende mensen waren, er waren zelfs bejaarden, ik vraag me wel af hoe zij aan kaarten komen? De Horecava 2013 is eigenlijk een soort Huishoudbeurs voor professionals en is goed om nieuwe trends te ontdekken, maar ook erg goed om nieuwe contacten op te doen. In ieder geval was het erg leuk om eens mee te maken!

Bekijk hieronder het videoverslag van Video Reclame Huizen van de Horecava 2013

0
(Visited 11 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *