Staat van Verwondering door Ann Patchett

Staat van Verwondering door Ann PatchettTijdens mijn vakantie, al weer eeuwen geleden lijkt het wel, heb ik Staat van verwondering van Ann Patchett gelezen. Eigenlijk dacht ik dat dit niet echt een spannend boek zou zijn. Het is namelijk een roman, maar in het boek zit voldoende spanning.

Staat van verwondering gaat over Marina Singh. Zij is onderzoekster bij een groot farmaceutisch bedrijf. Haar collega Anders Eckman wordt gestuurd naar Professor Swenson in het Braziliaanse Amazonegebied. Maar dan komt het bericht dat haar collega in het oerwoud is overleden, zijn lichaam wordt niet terug gevlogen. Marina belooft de vrouw van Anders dat zij gaat uitzoeken wat er in Braziliƫ is gebeurt. Hierna begint de spanning. Professor Annick Swenson doet er alles aan om onvindbaar te blijven, maar toch krijgt Marina de kans haar te ontmoeten. Annick Swenson onderzoekt een stam waarbij vrouwen op hoge leeftijd nog zwanger kunnen raken. Wat doen deze vrouwen. Marina raakt betrokken bij het onderzoek en krijgt de vraag of zij het onderzoek van Annick Swenson in de toekomst wilt voortzetten. Ook de omstandigheden in de jungle doen haar zoeken naar haarzelf. Lukt het Marina om het lichaam van haar overleden collega Anders Eckman te vinden en kan Marina haar verleden achter zich laten?

Staat van verwondering is een boek wat tussen een roman en thriller ligt. Er zit voldoende spanning in het boek en ondanks dat het verhaal op het eerste gezicht wat ongeloofwaardig lijkt: vrouwen die op hoge leeftijd nog steeds kinderen op natuurlijke wijze kunnen krijgen, is het boek toch met enige geloofwaardigheid geschreven. Staat van verwondering is een mooi boek met dus enige spanning.

Titel: Staat van Verwondering
Auteur: Ann Patchett
Uitgever: De Bezige Bij
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789023467762
Genre: Roman
Winkelprijs: 19,90
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.