Sneak Peek December 2012

De laatste dag van 2012, wat gaat een jaar toch weer snel. Eigenlijk zou het tijd moeten zijn van allerlei lijstjes, terugblikken en alle goede voornemens voor het volgende jaar. Alleen ik ben niet zo van terugblikken en goede voornemens? Ik zie wel wat 2013 weer gaat brengen, wensen genoeg! In ieder geval vandaag wel een terugblik op december. Wat heb ik eigenlijk gedaan? Een greep uit mijn Instagram foto’s van december.

Posbank
Dit was volgens mij nog net in november, maar in ieder geval het was nog net mooi weer. Koud maar zonnig. Alhoewel toen we richting de Posbank reden kwamen we midden in een plensbui terecht. Gelukkig was die precies over toen we parkeerden, in de zon hebben we heerlijk weer eens een stukje gewandeld.

chocolade muffin paviljoen posbank
Na de wandeling zijn we in t Paviljoen van de Posbank nog even wat gaan drinken. Voor mij een warme chocomel met slagroom, erbij deze heerlijke chocolademuffin.

Oude stoel opleuken
Al een tijdje heb ik deze oude ‘oma-stoel’ staan. Eerst had ik er allemaal kussentjes in gelegd, maar nu heb ik de originele kussens er in gelegd en heb ik er een gebreide plaid overheen gedaan. Inmiddels liggen er ook wat kussentjes bij om het helemaal af te maken.

broodbakken
Normaal bak Michel brood in het weekend. Nu heb ik het zelf eens geprobeerd, oké wel een kant en klare broodmix maar het resultaat vond ik prima zo zonder bakblik en dergelijke.

pleintje richting werk
Ziet er zo grappig uit, het pleintje richting mij werk met een dun laagje sneeuw.

ook een chocoladeletter voor mij
Op 5 december was ik zelf niet op mijn werk, maar gelukkig was Sinterklaas mij niet vergeten. Ik kreeg een lekkere chocoladeletter van de banketbakker.

6 december de lichtjes gaan weer aan
De huizen waren al een tijdje versierd met alle lampjes, maar het werd maar niet aangezet. 6 December ging dan eindelijk de stekker in het stopcontact en is er langs de rondweg west in Veenendaal weer een kersthuis te zien.

7 december, het blijft maar sneeuwen
Zo wat bleef het sneeuwen 7 december! Eigenlijk zou ik er nog op uit gaan met de auto, maar ik heb dat wijselijk uitgesteld. Het was overigens wel raar dat die hele laag sneeuw zondag (9 december) al zo goed als weg was.

Studieboek smaakvrienden
Dit boek is echt een studieboek, niet voor studenten maar voor foodies. Je leert in Smaakvrienden namelijk zelf smaken combineren.

rockyroads van chocoladeletters
Een aantal collega’s vonden de chocoladeletter niet echt lekker, melkchocolade was niet ‘hun’ ding. Ik kreeg de chocoladeletters mee naar huis en heb de chocoladeletters omgesmolten tot ‘Rocky Roads‘. Het leek eerst mis te gaan, maar uiteindelijk was het toch erg geslaagd!

kookworkshop Mammoni gazpacho
Vandaag hadden we een uitje van het werk. Een collega van mij is al 25 jaar in dienst en had in plaats van een receptie gekozen voor een kookworkshop met de hele afdeling. Leuk! Samen met twee andere collega’s heb ik gazpacho gemaakt. Wat is dat lastig om een grote hoeveelheid op de goede smaak te krijgen. Maar het is gelukt! (Op de foto was het bijna klaar, op de finishing touch na)

visitekaartjes fröbelen
Een tijdje geleden kreeg ik USEM kaartjes om te reviewen. Leuk om mee te fröbelen. Ik heb er persoonlijke visitekaartjes van gemaakt. Valt tenminste op, toch?

Flow Kalendertjes
Ik heb een doos waar ik allerlei Flow fröbeldingen in bewaar, die heb ik tijdens mijn vrije dagen eens uitgezocht en daar vond ik dus nog wat oudere tafelkalendertjes. Op de foto opeenvolgend van oud naar nieuw (links naar recht). De laatste zit weer in mijn tas om naar het werk te gaan.

Elisabeth's Magazine winter 2012/2013
Dit magazine, Elisabeth’s Magazine, wordt gemaakt met veel passie door een medeblogger. Erg knap dat je elk kwartaal een magazine kan maken!

dessert 6-gangen diner de Vendel
Met een ec-collegaatje heb ik gewoon in ons dorp een 6-gangen diner op, het was supergezellig, erg lekker (ik heb dingen op die ik anders nooit gekozen zou hebben) en voor je het wist was het al erg laat. Doen we vast nog een keer!

IKI Beer
Om mee te gaan koken, IKI Beer, een Japanse bier met groene thee en met een gember smaak. Ben benieuwd!

kerststol
Met al die vrije dagen ben ik ook aan het bakken geslagen. Het werd een kerststol of paasstol, volgens mij allebei hetzelfde, alleen de gelegenheid is anders. De basis was een pak witbrood mix en daarbij van alles erbij gedaan. Het was in ieder geval geslaagd! Dat wordt dus vaker een kerststol bakken!

chocoladesticks Kruidvat
Deze chocoladesticks had ik al een tijd geleden gekocht bij het Kruidvat en deze waren zo lekker. Gelukkig waren ze nog steeds in de aanbieding en heb ik nog een paar doosjes gekocht. Af en toe dus een verwennerij met warme melk en deze chocoladesticks.

Oliebollen
Het was na al die vrije dagen weer tijd om weer een voorraad brood voor de lunchtrommel te halen. Ik haal het brood altijd bij Bakker van der Woerd in Doorn als ik daar toch ben. Nu werden er ook oliebollen gebakken en klanten mochten ook proeven. Ik kreeg er ook eentje en mjummie wat was deze eerste oliebol in december lekker!

(32 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-21 No articles on this date.