Sneak Peek Oktober 2012

Op verschillende blogs zie ik regelmatig sneak peeks tegen komen en eigenlijk vind ik dat erg leuk om te lezen. Inmiddels heb ik ook Instagram (mijn Instagram naam is Brutsellog). Eigenlijk vond ik het wel tijd om ook een sneak peak te geven van Brutsellog. Eens per maand ga ik de leukste Instagrams van Brutsellog verzamelen en hier posten. Ik ben benieuwd wat je er van vindt.

Culinaire Saisonnier
Heerlijk het seizoensmagazine Culinaire Saisonnier ligt weer op de mat. Wat een heerlijke recepten staan in dit magazine. Likkebaardend blader ik dan ook door het magazine. Om eerlijk te zijn heb ik nog nooit uit Culinaire Saisonnier gekookt, veel te moeilijk, daarvoor moet je de skills hebben en de juiste ingrediënten.

Muizen en Kikkers
Ze zijn er weer ‘muizen & kikkers’. Daar ben ik echt dol op, nou voor een korte periode eigenlijk zo als het donkerder begint te worden tot even na Sinterklaas. De muizen & kikkers zijn eigenlijk wat fondant met een dun chocoladelaagje er over en vrolijk gekleurd aluminiumfolie er omheen.

theelichthouder uiltje Intratuin
Op zoek naar Bridgewater geurkaarsjes kwamen we dit theelichtje met uil tegen bij de Intratuin. Nu het ’s avonds vroeger donkerder wordt vind ik het wel erg gezellig om een kaarsje aan te steken.

zoete broodjes kerstbroodjes christmas buns
In de EasyCook kwam ik een recept voor Christmas buns tegen. Alle ingrediënten had ik in huis en Britt is op zondagmiddag aan het bakken geslagen. Het resultaat zie je hier. Het was in ieder geval een succes!

geknipt ouderwets treinkaartje
Weer afstempelen en geknipt worden door de conducteur. Ik moest er op een vroege maandagochtend wel aan wennen. Normaal gebruik ik de OV-chipkaart, veel makkelijker, maar vandaag was ik uitgenodigd om samen met een ex-collega en goede vriendin Susanne naar de uitreiking van de NS Publieksprijs te gaan en de NS gaf gratis dagkaarten! Fijn zo kon ik eerst nog even gratis naar mijn werk reizen ’s ochtends.

dessert Lance Armstrong
Wij zaten aan de fan-tafel van Mart Smeets, niet dat wij de fans waren van zijn boek de Lance Factor, maar dat was het boek waar Susanne’s zus op had gestemd. Wij waren dus getuige dat Mart Smeets zijn nominatie introk. De award nam hij niet in ontvangst, dus hebben we hem maar bij ons op tafel gezet.

Oude tip culinairs
Ken je het nog de Tip, Tip Culinair? De voorloper van de delicious? Via Marktplaats heb ik jaren geleden een hele collectie op de kop kunnen tikken met vooral de eerste jaargangen. Om inspiratie op te doen heb ik jaargang ’78, ’79 uit de kast gehaald. Wat een totaal andere wereld toe en wat werd er eigenlijk anders gegeten. Erg leuk dus om te lezen.

Beautypagina Tip 1978
Naast recepten stonden in de eerste jaargangen van Tip ook allerlei huishoudelijke tips, klustips voor de vrouw en beauty tips. In 1978 was rode lipgloss populair.

Sleeën bij Halfords
Normaal staat een rij fietsen voor de etalage van Halfords. Behalve op maandagavond wanneer wij boodschappen doen. Het viel dus wel op dat Halfords een koude winter met veel sneeuw verwacht. Ik hoop eigenlijk dat Halfords de voorspelling van veel sneeuw mis heeft, koud mag het wel worden.

Sinterklaas verlichting
Op weg naar het werk fiets ik altijd via een winkelcentrum naar het station. Het is dan helemaal leuk als de feestverlichting weer is opgehangen en zelfs om 7 uur ’s ochtends al brand.

Bobby slaapt kussen shih tzu
Bijna 15 jaar oud is het hondje van mijn vader: Bobby. Deze foto moest ik gewoon schieten. Zo schattig met zijn koppie op een kussen. Bobby is trouwens een shih tzu.

Scheveningen strand
Soms heb je dat even nodig, althans ik en mijn vriend dan, even uitwaaien aan zee. Via een omweg konden we op het strand komen om zo naar de pier te lopen waar we een high tea hadden gereserveerd. Zo mogen meer zondagen zijn!

detail High tea op de pier van Scheveningen
Een detail van de zoet hapjes van de High Tea op de Pier. Jeetje wat kregen we veel. Erg leuk (en lekker) om dit eens op deze plek te doen met uitzicht op het strand en de Noordzee.

Pickwick Speculaas thee
In de folder van het Kruidvat zag ik opeens Pickwick Speculaas thee. Die kende ik nog niet en zelfs op de site van Pickwick kon ik de thee niet vinden. In Utrecht kwam ik na een vergadering langs de Kruidvat en ja wel daar hadden ze echt de Pickwick Speculaas thee. Het ruikt echt naar speculaas en smaakt kruidig. Echt een seizoensthee.

Arizona Ice tea
Bij Toko Centraal in Utrecht ben ik even de echte flesjes Arizona ice tea gaan halen, die in de glazen flesjes geïmporteerd uit Amerika. Wat een verschil met de pakken en plastic flesjes uit de supermarkt. Ze zijn wel duur, maar goed soms mag je jezelf wel verwennen … straks weer gewoon de Arizona pakken uit de supermarkt.

Nespresso U
Hij staat te blinken in de keuken: de Nespresso U machine. Deze ga ik uitgebreid testen voor Brutsellog. Leuk en lekker!

Kaarsjes maken
Normale kaarsen houden bij ons snel uit, gewoon omdat ze zichzelf ‘verdrinken’. Bij Pipoos heb ik lonten gekocht en de glaasjes zijn hergebruikte toetjesglazen. Kaarsen smelten in de magnetron, gieten maar en even laten uitharden. Daarna kunnen de kaarsjes weer een paar uur branden!

Dit was weer de Sneak Peak van Oktober. Op naar November, wat ga ik daar weer mee maken …

(59 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-19 No articles on this date.