Tassen Maken de Vrouw door Lisa Lam

Tassen Maken de Vrouw door Lisa LamTassen kan je eigenlijk niet genoeg hebben, maar net dat ene unieke exemplaar die is moeilijk te vinden. Als je een beetje handig bent maak je gewoon je eigen tas, met je favoriete stof, kleuren en noem maar op.

Om je op weg te helpen heeft Lisa Lam een leuk boek gemaakt: Tassen maken de vrouw. In dit boek vind je altijd een passende tas, zelfgemaakt.

De indeling van Tassen maken de vrouw
Tassen maken de vrouw starten met een inleiding over welke basisuitrusting je nodig hebt om tassen te kunnen maken, je krijgt een uitleg over de naaimachine en je leert hoe je patronen gebruikt, patronen aanpast en patronen begrijpt. Verder lees je alles over de verschillende stoffen die gebruikt worden om tassen te maken en hoe je er mee moet werken. Vervolgens krijg je een uitgebreide uitleg over de technieken die je moet kennen om je tas perfect af te werken. In duidelijke stappen leer je deze technieken. Daarnaast krijg je er tips bij, die handig zijn om te weten tijdens het maken van je perfecte tas.

Hoe worden de technieken uitgelegd in het boek?
Na deze technieken kan je beginnen aan je eigen perfecte tas. In Tassen maken de vrouw staan een twaalftal projecten waaronder de ‘too cool for school’ tas, een dubbele fietstas en een drie in één rugtas. Elk project begint met foto’s van de voorkant, achterkant en zijkant en een verhaal waarom deze tas je favoriet wordt. Vervolgens krijg je een overzicht van de benodigdheden, wat handig is om te weten tijdens het maken van deze tas en welke voorbereidingen je moet maken voordat je echt gaat beginnen. Daarna begint het ‘echte’ werk. In stappen neemt het boek het maken van de tas met je door, inclusief foto’s van een aantal van de stappen. Als laatste geeft Lisa Lam je nog een aantal tips om je tas helemaal te personaliseren. Achterin het boek vind je uitneembare patronen voor de twaalf projecten in dit boek.

Wat vind ik er van?
Bij het doorbladeren werd ik al helemaal enthousiast. Ik zou zo op de fiets kunnen springen om allerlei benodigdheden en stoffen in huis te halen om die leuke tassen te maken, alleen ontbreekt het me aan de tijd om een tas helemaal af te maken. In ieder geval werd ik tijdens het bladeren door Tassen maken de vrouw vrolijk. De leuke projecten, maar ook de vrolijkheid die het boek zelf uitstraalt. De technieken zijn duidelijk beschreven, zeker als je al enige handigheid hebt met de naaimachine.

Conclusie
Houd je van fröbelen en wil je ook nog eens je tassencollectie goed uitbreiden met unieke exemplaren, lees dan zeker dit boek en maak die leuke tassen!

Titel: Tassen maken de vrouw
Auteur: Lisa Lam
Uitgever: Tirion Creatief
Verschijningsjaar: 2013
ISBN: 9789043915229
Winkelprijs: 24,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(77 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.