Sony eReader PRS-T2

Sony eReader PRS T2Voor mijn verjaardag heb ik een ereader cadeau gekregen, eentje die ik zelf mocht kiezen. Van een collega had ik al gehoord dat ze erg tevreden was over haar Sony eReader PRS-T1. Deze eReader is onlangs vervangen met dit net iets nieuwere type de Sony PRS-T2. Zelf heb ik gekozen voor de witte uitvoering, zwart vond ik namelijk zo zwart en de roze kleur eigenlijk een modekleurtje. Ik kreeg er ook een bijpassende witte hoes bij zodat ik de eReader ook makkelijk mee kan nemen, in de trein bijvoorbeeld. Inmiddels heb ik de eReader al vaak gebruikt, is het een goede vervanger van de iPad, waarop ik voorheen de boeken heb gelezen?

Wat zegt Sony zelf over de Sony eReader PRS-T2

De Sony eReader is slank en is slechts 164 gram. Het scherm is gemaakt van E-Ink Pearl scherm. Het oogt net als papier en zorgt zo voor een natuurlijke leeservaring. De batterij kan tot 8 weken mee gaan, dus laad je batterij vol voor je op vakantie gaat en je geen omkijken hebt naar de eReader qua opladen. Verder heeft de Sony eReader PRS-T2 wifi, zodat je Facebook en websites kan bezoeken.

Wat zeg ik zelf van de Sony eReader PRS-T2

De reden voor mij om een eReader te willen was dat de iPad te zwaar is en daarnaast ging de batterij schrikbarend snel leeg als ik gewoon aan het lezen was. De Sony eReader PRS-T2 had voor mij dus gelijk twee voordelen: veel lichter en een langere batterijduur. Inclusief de hoes die ik erbij heb gekregen is de Sony eReader PRS-T2 243 gram en dat vergeleken tegen een 713 gram zware Apple iPad1. De Sony eReader PRS-T2 is tijdens het uitpakken direct gebruiksklaar. Je moet er alleen nog boeken er opzetten. Sony adviseert hiervoor om de software te installeren die op de eReader staat. Ik heb dit ge├»nstalleerd op mijn MacBook alleen ik vind dit zo’n enorm rot programma. Het geeft vaak fouten en het heeft naar mijn idee niet de meest handige logica, maar goed ik ben dan ook wel Apple software gewend en de Sony software is toch meer Windowsachtig. Inmiddels heb ik een andere manier om op een logische manier mijn boeken op de eReader te zetten.

De bediening van de Sony eRaeder PRS-T2 zelf

De bediening van de Sony eReader PRS-T2 is eenvoudig. Er zitten slechts zes knoppen op, twee om te bladeren, de thuisknop, een knop om terug te gaan, de knop om binnen het boek naar de instellingen te gaan en de ‘aan-uit’ knop. Standaard kom je op de thuispagina waarbij je het boek ziet wat je aan het lezen bent en vier recente boeken die je op de eReader hebt gezet. Verder kan je vanuit dit scherm naar de boekenplanken gaan, om door je collectie te scrollen, je kan online boeken kopen in de ‘boekwinkel’ en je kan naar de applicaties gaan. Op de Sony eReader PRS-T2 zit standaard een internetbrowser, verschillende woordenboeken en een kladblok. Het lezen op de eReader gaat vlot. Wat wel opvalt is dat het scherm steeds even zwart wordt als je een pagina omslaat. Met de standaardinstellingen van de Sony eReader zijn de letters best klein, maar dit valt wel in te stellen. Elk boek heeft overigens een eigen lettergrootte, het is dus zeker verschillend.

Conclusie

De Sony eReader PRS-T2 is een fijn ding. Het leest zeker rustiger dan lezen op een iPad en belast je handen een stuk minder. Op de eReader heb je genoeg ruimte, 2 GB, om zo’n 1200 boeken op kwijt te kunnen. Het scherm is niet zo groot, slechts 6 inch (15,2 centimeter), eigenlijk iets kleiner dan een pocketboekje. Bij de Sony eReader PRS-T2 wordt overigens geen accu geleverd, wat misschien voor een aantal mensen een gemis is. Voor mij valt het mee, ik hang de eReader aan mijn MacBook en hij laadt op om vervolgens weer een lange tijd mee te gaan. Daarnaast wordt er bij de Sony eReader een pennetje geleverd, om bijvoorbeeld notities te maken, deze heb ik nog niet gebruikt en waarschijnlijk ga ik het pennetje niet gebruiken. Je kan het pennetje namelijk niet opbergen in het apparaat. Zoekraken van het pennetje is dus groot!

Maar goed om een lang verhaal kort te maken: met de Sony eReader PRS-T2 ben ik enorm blij en ik zal er de nodige leesuurtjes op doorbrengen!

(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-12 No articles on this date.