Het Vergeten Gezicht door Elle van Rijn

Het Vergeten Gezicht door Elle van RijnHet vergeten gezicht van Elle van Rijn is een boek wat eigenlijk tussen een roman, een historische roman en een literaire thriller ligt. Het zijn twee verhalen, één in het heden en één in het verleden met een spannende ontknoping.

Het boek gaat over Lizzy. Ze raakt haar koffer kwijt na een werkcongres. Uiteindelijk wordt er een koffer bij haar bezorgt, alleen is deze niet van haar maar van ene Monica. Niet veel later raakt ze haar baan kwijt en besluit ze op zoek te gaan naar de eigenaresse van de koffer. Monika blijkt in Berlijn te wonen. Wanneer Lizzy daar aankomt blijkt dat Monika al een tijdje vermist wordt en Lizzy lijkt erg veel op haar. Al gauw krijgt Lizzy een soort van relatie met Markus, vriend van Monika. Hij vraagt haar het boek wat in de koffer zit ‘Das vergessenen gesicht’ van Monika’s oom Andreas uit te lezen.

Dit verhaal lees je zelf ook mee. Dit gaat over Sylvi en Klaus. Net voor de tweede wereldoorlog gaat Klaus werken in een gevangenenkamp. In die plaats komt Sylvi Jürgen tegen, haar jeugdvriendje. Jürgen is gevangene in het kamp. Al snel volgt een geheime correspondentie tussen de twee en besluiten Sylvi en Klaus te ontsnappen. Sylvi aan haar man en Jürgen uit het kamp. Dat lukt.

Maar wat hebben deze twee verhalen met elkaar te maken? Waarom moet Lizzy het boek lezen? Is Markus wel zo aardig als hij lijkt te zijn? Blijft het goed gaan tussen Sylvi en Jürgen? Kortom genoeg vragen komen in je op.

Het was mijn eerste boek van Elle van Rijn, maar het zal zeker niet de laatste zijn. Het Vergeten Gezicht was aangenaam om te lezen, het had precies de goede vaart er in.

Titel: Het Vergeten Gezicht
Auteur: Elle van Rijn
Uitgever: Anthos
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789041415578
Genre: Roman
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-12 No articles on this date.