Zelf Scrubs Maken

Scrub van zeezout en olijfolieScrubs heb ik zelf wel eens geprobeerd in een Sabon en Lush winkel en thuis heb ik een bodyscrub van Therme. Het leek me eens leuk om zelf een scrub te maken. Dus op zoek gegaan naar een recept voor een scrub met olijfolie, want olijfolie had ik nog in de kast staan. Op verschillende sites kwam ik recepten tegen. Ik heb dus maar een combinatie gemaakt.

Benodigdheden: 200 ml olijfolie, 400 gram fijn zeezout, wat druppels Kneipp massageolie met een fijne geur, goed afsluitbaar bakje of bijvoorbeeld een weckpot

Meng 200 ml olijfolie met 400 gram fijn zeezout. Voeg naar eigen inzicht een paar druppels massageolie toe. Ik gebruikte hiervoor de Kneipp Massageolie ylang ylang, een frisse geur. Meng het geheel goed door.

Wanneer je de scrub even laat staan dan komt de olijfolie wel wat naar boven. Roer dus altijd de scrub even goed door. Je krijgt na het gebruik van de scrub overigens wel een vettig laagje over je huid. Daarom zou ik na het gebruik van de scrub ook gewoon wat zeep gebruiken.

lipscrubEen ander recept voor een scrub vond ik op de site van Live Life Gorgeous. Een scrub op basis van suiker, boter en speculaaskruiden. Dat had ik ook in huis, dus ook deze lipscrub werd gemaakt.

Benodigdheden: 20 gram roomboter, 4 theelepels donkere basterdsuiker, 2 theelepels suiker, 1 theelepel speculooskruiden, 1 klein afsluitbaar potje,

Meng 20 gram roomboter met 4 theelepels donkere basterdsuiker, 2 theelepels suiker en ongeveer 1 theelepel speculooskruiden (of koekjeskruiden). Doe het in een afsluitbaar potje en bewaar het op een koele plek.

Deze lipscrub kan je na het scrubben gewoon van je lippen likken. Zo lekker! Kortom zelf scrubs maken is helemaal niet moeilijk maar juist leuk om te doen. Of het resultaat net zo goed is als een pot scrub in de winkels valt te betwijfelen, maar met je eigen scrub weet je wel wat je er in hebt gedaan!

(17 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Eén gedachte over “Zelf Scrubs Maken

Reacties zijn gesloten.

Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.