Tegenlicht door Esther Verhoef

Esther Verhoef - TegenlichtNog een boek wat ik als kernjurylid van de NS Publieksprijs mocht lezen ‘Tegenlicht’ van Esther Verhoef. In 2011 won Esther Verhoef ook de NS Publieksprijs met haar boek Deja Vu, een literaire thriller. Dit jaar is zij genomineerd met Tegenlicht, haar eerste psychologische roman.

Hoofdpersoon in Tegenlicht is Vera Zagt. Zij werd gepest op school en haar moeder zat regelmatig in een psychiatrische inrichting. Door dit en meer moeilijkheden heeft Vera een beschadigd zelfbeeld van zichzelf, wat in haar volwassen leven voor de nodige problemen zorgt. Haar huwelijk, haar werk en haar huis zijn de belangrijkste punten in haar leven. Maar dan raakt haar relatie met haar man Lucien in het slop. Vera raakt in paniek en raakt de controle over haar leven kwijt. Zo heeft ze een minnaar, lukt het allemaal niet even goed met haar werk en meer. Eigenlijk moet zij haar verleden loslaten, maar lukt het haar?

Tegenlicht is zoals ik eerder vertelde de eerste roman van Esther Verhoef en wat voor een. In het begin had ik moeite om in het verhaal te komen. Er wordt veel tussen het heden en verleden geschakeld en daarnaast wordt er in dit boek in de ik-vorm geschreven en daar houd ik dus helemaal niet van. Echter als je eenmaal in het verhaal zit word je meegenomen en wil je weten of het wel goed gaat lopen in het leven van Vera Wagt. Zeker een kanshebber om de NS Publieksprijs 2012 te winnen. Stem daarom via onderstaande link:

Klik hier om op dit boek te stemmen voor de NS Publieksprijs en maak zelf kans op een jaar lang gratis boeken!

Titel: Tegenlicht
Auteur: Esther Verhoef
Uitgever: Anthos
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789041414298
Genre: Roman
Winkelprijs: 19,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-13 No articles on this date.