Tea Time door Marianne Perlot

Tea Time door Marianne PerlotAls je zo de titel leest zou je denken dat het gaat om een kookboekje met allerlei hapjes voor een zelfgemaakte high tea. Dat is echter helemaal niet het geval. Tea Time van Marianne Perlot is echt een fröbelboekje, in Tea Time worden namelijk heerlijkheden van vilt, papier en meer gemaakt. Het is dus genieten van de fleurigste cupcakes, zonder dat je ze hoeft op te eten. Dat scheelt weer de nodige kilo’s!

Tea Time is ingedeeld in twee delen. In deel 1 wordt het werken met vilt besproken. Hoe ga je met vilt om, je krijgt een basisbeschrijving van de cupcake, uitleg over de patronen en de cupcakes zelf. Zo maak je onder andere roze cupcakes met een roosje, vintage taartjes in een kopje en Scandinavische cupcakes aan een touwtje. In deel 2 wordt er gewerkt met papier. In dit deel maak je bijvoorbeeld een theedoosje, een bruidstaart van papier en bloemen van papier.

Elke cupcake en andere gemaakte dingen worden in dit boekje allen duidelijk gefotografeerd. De patronen hebben elk een duidelijk lijstje met benodigdheden in een apart kader. De werkbeschrijving wordt eerst vooraf gegaan door een persoonlijke noot van de schrijfster. Daarna volgt een gedetailleerde beschrijving over hoe je het precies moet maken.

Dit boekje is zeker een leuk boekje als je van fröbelen houdt en zeker als je eens op een andere manier cupcakes wilt maken. Daarnaast is Tea Time ook leuk om cadeau te geven aan een echte fröbelaarster, geheid een succes. Tea Time is een boekje uit de serie Handmade Diva’s van Tirion Creatief. In deze serie ook boekjes met leuke ideeën met fimo, om te haken en om te breien.

Titel: Tea Time
Auteur: Marianne Perlot
Uitgever: Tirion Creatief
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789043914956
Winkelprijs: 9,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(7 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Verleden
  • 2017-10-23 No articles on this date.