Noorderlicht door Suzanne Vermeer

Suzanne Vermeer - NoorderlichtVandaag een boek wat ik als kernjurylid van de NS Publieksprijs mag lezen. Noorderlicht van Suzanne Vermeer. Van haar, of eigenlijk hem want onlangs is gebleken dat achter Suzanne Vermeer de onlangs overleden schrijver Paul Goeken schuil ging, heb ik al meer gelezen. Een vlotte schrijfster die spannende vakantieverhalen aflevert. Zo ook Noorderlicht.

Wanneer Kim Romeijn 30 jaar wordt wil zij voor haar vrienden een onvergetelijke reis maken. Met zes totaal verschillende mensen wordt er een reis naar Noorwegen geboekt. Alles is tot in de puntjes geregeld, van het hotel tot de reis met de sledehonden. Er kan eigenlijk niets mis gaan. Of toch wel? Tijdens de reis wordt het gezelschap ingehaald door een ‘vijand’ van hun reisleider en deze man lijkt hen te soms te volgen. Als er na een nacht opeens niet iedereen meer wakker wordt, slaat de paniek toe. Waarom moesten er mensen overlijden op deze zo belangrijke reis van Kim? Wie heeft het eigenlijk gedaan, is de vriendengroep wel helemaal te vertrouwen?

Noorderlicht is net als de andere boeken een boek wat snel leest. Je zou eigenlijk ook niet zeggend dat het boek door een man is geschreven, dat komt vast door een vrouwelijke redacteur die her en der de vrouwelijk touch aan het boek toevoegt. Noorderlicht is het laatste boek wat Paul Goeken onder het pseudoniem Suzanne Vermeer schreef. Het wil niet zeggen dat door het overlijden van Paul Goeken Suzanne Vermeer nu ook stopt. De uitgever gaf al aan dat Suzanne Vermeer gewoon door gaat. Wie de schrijfster of schrijver achter Suzanne Vermeer gaat worden wordt in het ongewisse gelaten.

Klik hier om op dit boek te stemmen voor de NS Publieksprijs en maak zelf kans op een jaar lang gratis boeken!

Titel: Noorderlicht
Auteur: Suzanne Vermeer
Uitgever: A.W. Bruna
Verschijningsjaar: 2012
ISBN: 9789400500433
Genre: Literaire Thriller
Winkelprijs: 15,00
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(5 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-12 No articles on this date.