De Lance Factor door Lance Armstrong

Mart Smeets - De Lance FactorHet laatste en zesde genomineerde boek wat ik heb gelezen als kernjurylid voor de NS Publieksprijs 2012 is een boek van Mart Smeets: De Lance Factor. Een boek van een sportjournalist, die een grote bewondering heeft voor Lance Armstrong en wat hij allemaal heeft bereikt in zijn sportcarrière. Die bewondering lees je ook zeker in De Lance Factor.

Mart Smeets gaat in De Lance Factor op zoek naar de mens die achter Lance Armstrong schuilt. Lance die alles opgeeft voor zijn wielercarrière en maar één doel voor ogen heeft: winnen. Maar ook lees je over Lance Armstrong en zijn inzet voor zijn goede doel Livestrong, zijn verhouding met de media, de vrouwen in zijn leven. Voor mij blijkt in dit boek is dat Lance Armstrong overal nummer één in wil zijn. Wat is dus de Lance Factor, waarom lukt het hem wel en anderen niet?

De Lance Factor is geen biografie van de wielrenner, maar een observatie en analyse van Mart Smeets. Alleen is zoals Mart zelf aangeeft het boek nog lang niet af. Er kan nog wel een hoofdstuk bij over alle ontwikkelingen van het afgelopen jaar. Kortom ik hoor een vervolg?

Zelf vind ik De Lance Factor niet zo leuk, maar dat is meer omdat ik Lance Armstrong zelf misschien niet interessant vind. Ik kan me voorstellen dat wielerfans dit boek zeker willen lezen, het is echt geschreven op een Smeets manier. Je hoort het hem bij wijze van spreken het zo voorlezen. Leuk als je van wielersport houdt.

Klik hier om op dit boek te stemmen voor de NS Publieksprijs en maak zelf kans op een jaar lang gratis boeken!

Titel: de Lance Factor
Auteur: Mart Smeets
Uitgever: Nieuw Amsterdam
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789046810675
Winkelprijs: 14,95
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(8 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.