Turbulentie door Mariëtte Middelbeek

Turbulentie - Mariëtte MiddelbeekEigenlijk dacht ik dat Turbulentie van Mariëtte Middelbeek een chicklit was, maar niets is minder waar. Dit boek pakt een serieus onderwerp aan, namelijk borstkanker en hoe je leven kan veranderen als jezelf of een familielid borstkanker heeft.

Het verhaal gaat over Sara Doesburg, zij is stewardess en heeft al veel landen gezien en veel piloten in haar bed gehad. Maar dan krijgt zij een sms van haar oudere zus Anouk, er is borstkanker geconstateerd. Anouk vraagt aan Sara of zij op haar zoontje Max wil passen als zij de behandelingen moet ondergaan. Sara probeert er onderuit te komen maar ziet al gauw in dat Max echt bij haar moet blijven. Het wordt veel geregel en zeker veel aan elkaar wennen. Maar beetje bij beetje wennen Sara en Max aan elkaar, zeker met de hulp van Rene, die ze op de kinderboerderij hebben ontmoet. Dan blijkt dat Anouk helemaal niet meer beter kan worden. Sara wordt dus nog meer verantwoordelijk voor Max, hoe moet ze dat combineren met haar baan als stewardess?

Kortom het is een zeer aangrijpend boek, mooi geschreven hoe je iemand langzaam ziet groeien in rol van opvoeder, en aangrijpend omdat je de ziekte van haar zus meemaakt uit de ogen van iemand die dichtbij haar staat. Een aanrader om te lezen!

Titel: Turbulentie
Auteur: Mariëtte Middelbeek
Uitgever: Marmer
Verschijningsjaar: 2010
ISBN: 9789460680281
Genre: Roman
Winkelprijs: 7,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-10 No articles on this date.