Headhunters door Jo Nesbø

Headhunters - Jo NesbøEerder heb ik al boeken gelezen van Jo Nesbø, die vond ik eigenlijk best goed. Daarom had ik hoge verwachtingen van het boek Headhunters. Alleen die verwachtingen heeft het boek voor mij niet waargemaakt. Ik vond het maar een lastig boek om door heen te komen. Het was een warrig verhaal met een hoofdpersonage die ook weer verschillende identiteiten aan nam.

Het verhaal gaat over Roger Brown, een succesvolle headhunter. Zijn vrouw is eigenaar van een kunstgalerie en ze leven een luxeleventje wat ze eigenlijk niet kunnen permitteren. Als hij sollicitant Cas Greve voorstelt bij een groot bedrijf merkt hij op dat Cas een gewild kunstschilderij in zijn bezit heeft. De perfecte kans om binnen te lopen. Al gauw maakt Roger voorbereidingen van een kunstroof. Alleen loopt dit anders af dan gedacht. Cas Greve voert een ware jacht op Roger Brown uit en ontziet hem in niets. Roger moet zelfs moorden om van Cas af te komen. Cas Greve lijkt niet de persoon te zijn wie hij leek te zijn.

Voor mij was dit boek echt niet om door te komen zoals ik al eerder zei, terwijl andere boeken van Jo Nesbø zo uit waren. Misschien lag het onderwerp mij niet zo of was het teveel uit perspectief van de hoofdpersoon geschreven waarmee ik me niet kon identificeren.

Titel: Headhunters
Auteur: Jo Nesbø
Uitgever: Cargo
Verschijningsjaar: 2011
ISBN: 9789023459156
Genre: Literaire Thriller
Winkelprijs: 12,50
Klik op de cover van het boek om het te bestellen bij Bol.com!

(3 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Verleden
  • 2017-12-11 No articles on this date.