Favoriet Romannetjes

Favoriet Romannetjes
Ken je ze nog die Favoriet romannetjes? Mijn moeder verslond vroeger Dr. Anne Maas en Hulplijn. Er werden boekjes geruild. Pas geleden zag ik dat je deze Favoriet Romannetjes ook kon downloaden voor je iPad en eReader bij Magzine.nu en zowaar ook bij de tijdschriftenhandel en bij de supermarkt liggen deze boekjes nog in de winkel.

De maker van deze verschillende romannetjes is Favoriet. Op dit moment verschijnen nog de series: Blauw bloed, Campingarts, Dorpsleven, Dr. Anne Maas, Kinderarts, Kraamkliniek, Lidy van der Poel, Mama, Pleisters & co en Spoed. Eerder verschenen ook nog Boer & Liefde, Bram Klaver Dierenarts, Hulplijn en Streekroman.

Elk romannetje bestaat uit twee verhalen, je kan het dus niet echt als een boek zien. Het verhaal is uit het leven gegrepen wat gebeurt er op de eerste hulp, bij de dierenarts, in een dorp. Elke roman kan door verschillende schrijfsters geschreven. Sommige romannetjes zijn overigens duidelijk uit de Duitse taal vertaald. Zo werkt Dr. Anne Maas in de Landau kliniek, klinkt niet echt Nederlands, maar de Bart de dierenarts is juist weer erg Nederlands.

De Favoriet romannetjes zijn inderdaad wat ze noemen ‘flutromannetjes’. Ik kan me voorstellen dat het toch goed gelezen wordt. Zo’n romannetje is niet al te duur en je bent wel eventjes weg uit het leed van alle dag. Kortom wil je even je verstand op niets zetten dan is zo’n Favoriet romannetje perfect.

(472 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

3 gedachten over “Favoriet Romannetjes

 • woensdag, 19 juni 2013 om 11:02
  Permalink

  De Anne Maas serie wordt wel door Nederlandse schrijvers (onder wie ikzelf) geschreven, maar het speelt zich inderdaad af in de omgeving van Aken 🙂

 • maandag, 29 juli 2013 om 14:07
  Permalink

  wat lees ik deze boekjes van dr anna maas graag en dat al zo vele jaren.

Reacties zijn gesloten.

Verleden
 • 2017-12-10 No articles on this date.